• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

ABD ile İsrail arasında casus pazarlığı

ABD ile İsrail arasında casus pazarlığı
30 yıldır ABD'de tutuklu olan İsrail casusu Jonhatan Pollard'ın serbest bırakılması pazarlık konusu oldu.

İsrail-Filistin barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, süreci hızlandırma peşinde. 30 yıldır ABD'de tutuklu olan İsrail casusu Jonhatan Pollard'ın serbest bırakılması da ihtimaller dahilinde. Ancak böyle bir adım için Kerry'nin İsrail'den talepleri var.

İsrail ve Filistin arasında devam eden doğrudan barış görüşmelerinde casus pazarlığı yaşanıyor.

ABD'nin arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde İsrail casusu Jonhatan Pollard'ın serbest bırakılması ihtimali doğdu.

Ancak Pollard'ın serbest bırakılması karşılığında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan önemli tavizler istediği iddia ediliyor.

Diplomatik kaynaklara göre, İsrail'in yasadışı yerleşim birimleri inşaasını durdurması, daha önce söz verilenden daha fazla sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakması ve ay sonunda sona erecek görüşme masasında kalma teminatının uzatılması Kerry'nin talepleri arasında yer alıyor.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın 59 yaşındaki İsrail casusu Jonhatan Pollard'ın serbest bırakılması için henüz bir karar almadığı belirtildi.

'OBAMA HENÜZ KARAR VERMEDİ'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Obama, Pollard'ın serbest bırakılmasına dair bir karar almış değil. Jonathan Pollard, casusluktan hüküm giymiş bir isim ve cezasını çekmeye devam ediyor. Bu konuda yeni bir gelişme yok" denildi.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

1985'te sivil istihbarat memurluğu yaptığı ABD donanmasına ait gizli belgeleri, İsrail'e sızdırırken yakalanan Pollard ömür boyu hapis cezası almıştı.

30 yıldan bu yana tutuklu olan Pollard'ın serbest bırakılması için İsrail hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarının çabaları bugüne dek sonuçsuz kaldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim