• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

AB heyeti Ağrı Belediyesi'ni ziyaret etti

AB heyeti Ağrı Belediyesi'ni ziyaret etti
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İnsani Yardımlar Ofisi (ECHO) Türkiye Siyasi İşler Müsteşarı Julian Vassallo ile Avrupa Birliği Delegasyonu Başkatibi Kasia...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İnsani Yardımlar Ofisi (ECHO) Türkiye Siyasi İşler Müsteşarı Julian Vassallo ile Avrupa Birliği Delegasyonu Başkatibi Kasia Lach, temaslarda bulunmak üzere geldikleri Ağrı'da belediyeyi ziyaret etti.

Heyet, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay ve Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halef Keklik tarafından karşılandı. Savaşın derinleşmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan mülteci sorununun konuşulduğu görüşmede konuşan Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, mültecilerin ülkeler arasında pazarlık konusu olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguladı. Mülteci sorununda gelinen aşamada her gün yeni bir trajediye tanıklık edildiğini belirten Kubilay, "Şu an Suriye'deki yaşanan savaştan dolayı büyük bir mülteci akını var. Öncelikle yaşanan bu göçlerin son bulması için bir çatışmasızlık ve barış ortamın sağlanması gerekiyor. Bu sorunun çözülmesi için herkesin insani değerleri göz önünde bulundurarak ona göre davranması lazım." dedi.

AB Komisyonu İnsani Yardımlar Ofisi (ECHO) Türkiye Siyasi İşler Müsteşarı Julian Vassallo ise Avrupa Birliği olarak Türkiye'de yaşanan çatışmaları yakından takip ettiklerini ve çatışmalı sürecin bir an önce son bulup, barış müzakerelerinin başlaması için çalıştıklarını kaydetti. Vassallo, "Cizre'de yaşananları yakinen takip ettik. Bu konuda Avrupa Birliği olarak Türkiye'ye eleştirilerde bulunduk. Ve bu eleştirilerime karşın Türkiye'nin sert bir şekilde bize karşı açıklamalarda bulunduğunu herkes tarafından bilinmektedir." diye konuştu.

Mülteci sorununa da değinen Vassallo, Türkiye ile Avrupa arasında yapılan mülteci anlaşmasını hatırlatarak, "Bu mülteciler diğer yıllara oranla bu sene Avrupa'ya daha çok akın etmeye başladılar. Avrupa Birliği mülteci konusunda Türkiye ile anlaşma imzaladı. Ve buna göre de mültecilerin daha iyi şartlarda hayatlarını devam etmeleri için para yardımında bulundu. Avrupa Birliği yaşanan çatışmalara karşı müzakerelerin oluşmasını ister. İleri ki dönemlerde müzakerelerin oluşması için daha çok ısrarcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmenin ardından heyet belediyeden ayrıldı.Cihan

AB heyeti Ağrı Belediyesi'ni ziyaret etti

AB heyeti Ağrı Belediyesi'ni ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim