• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

AB Bakanlığı’ndan UÜ’lü gençlerin projelerine 81 bin Euro destek

AB Bakanlığı’ndan UÜ’lü gençlerin projelerine 81 bin Euro destek
Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Proje Atölyesi'nde gönüllü olarak çalışan gençlerin hazırladığı öğrenci değişimi konulu iki proje AB Bakanlığı'ndan...

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Proje Atölyesi'nde gönüllü olarak çalışan gençlerin hazırladığı öğrenci değişimi konulu iki proje AB Bakanlığı'ndan tam destek aldı.

Proje Atölyesi, bakanlıktan alacakları 81 bin Euro'luk destek ile hem Türkiye'den yurt dışına öğrenci götürecek, hem de Bursa'da yabancı öğrencilerin katılacağı büyük bir zirve gerçekleştirecek.

UÜ Proje Yönetim Merkezi'ne bağlık olarak faaliyetlerini yürüten Proje Atölyesi tamamen gönüllü çalışan üniversiteli gençlerden oluşuyor. Gençlere katkı sağlayacak çok sayıda projeyi hayata geçiren Proje Atölyesi, son olarak hazırladığı iki öğrenci değişimi projesine de Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan tam destek aldı.

Atölyenin hazırladığı Üniversite Öğrenci Toplulukları Buluşuyor Projesi 35 bin 640 Euro, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi (Youth Discovering With EVS) isimli proje ise 45 bin 987 Euro hibe almaya hak kazandı.

ASLAN: AB PROJESİ İÇİN İNGİLİZCE ŞARTI YOK

Proje Atölyesi Koordinatörü Mustafa Aslan, Uludağ Üniversitesi'nde öğretim gören öğrencilerin Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi'ne başvuruda bulunabileceğini söyledi.

Proje kapsamında 38 öğrenciyi 2 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerde çeşitli Avrupa Birliği üyesi ülkelere (Ukrayna, Romanya, Portekiz, İtalya, Moldova) ücretsiz götüreceklerini kaydeden Aslan, "Üniversitemizde okumakta olan ya da mezun 17 – 30 yaş aralığındaki tüm öğrenci arkadaşlarımız program için başvuruda bulunabilir. 2016 ve 2017 yılları arasında bu projeyi uygulayacağız. Konaklama, yol ve yemek de dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlar da AB Bakanlığı'ndan alınan bütçeden karşılanacak. Onaylanan diğer projemiz ise Üniversite Öğrenci Toplulukları Buluşuyor adını taşıyor. Bu da 2016 yılında uygulayacağımız ve ulusal çapta katılımın sağlanmasını hedeflediğimiz diğer bir projemiz olacak. Türkiye'deki 35 farklı üniversiteden bilim, kültür, sanat ve spor alanında faaliyet gösteren 105 öğrenci topluluğu temsilcilerine 3 ana başlık altında eğitimler verilmesini kapsıyor." dedi.

Hazırladıkları projelere AB Bakanlığı'ndan destek alan öğrenciler ile bir araya gelen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gençleri başarılarından dolayı tebrik etti.

Üniversite yönetimi olarak öğrencilerine proje yapmayı teşvik ettiklerini vurgulayan Rektör Ulcay, "Gençlerimize bizlerin verebileceği en değerli eğitim; onlara teorik bilgilerin dışında pratik bilgileri de öğretmektir. Proje hazırlamak, bu projeler ile yetkili mercilere başvuru yapmak ve buralardan ödenek almaya hak kazanmak çok büyük bir iştir. Bu işi başardıkları için ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da yapacakları tüm çalışmaların arkasında olacağımıza dair kendilerine söz veriyorum." diye konuştu.

UÜ Proje Atölyesi'nin hazırladığı Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi'ne başvurmak isteyen öğrenciler 5 Şubat'tan itibaren atölye merkezine başvuruda bulunabilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim