• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti
Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep ziyareti sırasında gittiği Yemişhan'da mangal başına geçerek kebap yaptı.

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep ziyareti sırasında gittiği Yemişhan'da mangal başına geçerek kebap yaptı. Gaziantep'te mangal kültürünün köklü bir geleneğe dayandığını ifade eden Şahin, "Özellikle pazar günleri kebap pişirmek erkeklerin görevidir ve Gaziantepli'nin olmazsa olmazıdır" dedi.

Gaziantep'in gastronomi alanındaki en önemli mekanlarından birisi olan Yemişhan, hizmete girdiği günden bu yana yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelirken kente ziyaret eden bürokrat ve devlet adamlarının da uğrak yeri oldu.

Tarihi Yemişhan'ı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Yemişhan'ın Gaziantep kültürü ve gastronomisi için önemli bir vizyon oluşturduğunu ifade etti. Aşçı kıyafetleriyle geçtiği mangal başında kebap yapmanın inceliklerini anlatan Şahin, Gaziantep'te mangal kültürünün köklü bir geleneğe dayandığını, özellikle pazar günlerinin Gaziantepli için önemli bir gün olduğunu ifade ederek erkeklerin mangal başında stres attığına da dikkat çekti.

Yemişhan'ın Gaziantep için önemli bir vizyon oluşturduğuna dikkat çeken Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas'ı tebrik ederek Yemişhan'ın her gün binlerce kişiye Gaziantep yemek kültürünün en güzel lezzetlerini tanıtacağını ifade etti.

Şahin, "Gaziantep ve Türkiye, Yemişhan'la harika bir mekana kavuşmuştur. Daha önce Gaziantep'te bu konuyla ilgili alt yapının yeterli olup olmadığı yönünde endişelerim vardı. Gastronomi kenti olmanın en önemli özelliklerinden birisi bu süreçte turistik altyapının, otel, restorant altyapılarının yeterli olmasıdır. Bugün Yemişhan'ı ve hemen yanı başındaki Şirehan Otel'i gördüğümde bu tür endişelerimi ortadan kaldırmış olduk. Yemişhan'ın bir anda bin kişinin rahatlıkla yararlanabileceği bir mekan olmuş. Avrupa ziyaretlerimde bir anda bin kişinin yemek yiyebileceği bir mekana rastlamadım. Ancak Gaziantep'te böyle bir mekan var. Tarihi bir atmosferde Gaziantep'in tarihi ve yemek kimliğiyle bir araya getirmiş güzel bir ortam. Bu tesisin Gaziantep'e ve Türkiye turizmine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"GASTRONOMİ KENTİ UNVANI," UZUN BİR YOLCULUĞUN SONUCUDUR"

Gaziantep'in gastronomi yolcuğunun uzun yıllar önce başladığına dikkat çeken Şahin, "Geçmiş yıllarda İstanbul'dan Gaziantep'e günü birlik kebap yemek isteyenlerin gelip gittiğini biliyoruz. Gaziantep'ten de çeşitli ulaşım araçlarıyla gerek yemeklerimizin, gerekse tatlı çeşitlerimizin kent dışına gönderildiğini bilmekteyiz. Özellikle bayramlarda yurt içi ve yurt dışında birçok yere baklavamız, yuvalamamız, içli köftemiz ve birçok yemeğimiz gönderilmekteydi. Aynı şekilde değişik ülkelerden bölgeye gelen yabancı turistlerin de Gaziantep mutfağını tanıdığını ve bu mutfaktan yararlandığını biliyoruz. Geçmiş dönemlerden başlayan gastronomi serüvenimiz UNESCO tarafından tescil edilmesinin ardından hepimize önemli görevler düştüğünü de gösterdi. Öncelikle UNESCO sürecinde önemli adımlar atılmasını sağlayan ve bu sürecin tescillenmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve ekibini kutluyor, bu unvanın alınmasında geçmiş yıllardan bu yana çaba gösterenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra biz bu süreci nasıl daha iyi yönetiriz, nasıl bütün dünyanın buraya dikkatini çekeriz, Gaziantep'in ticari ve kültürel bir şehir olması yanında bir yemek kenti, bir gastronomi kenti olarak nasıl tanıtabiliriz. Bunun çabası içerisindeyiz. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak bu anlamda üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Gaziantep'i diğer yönleriyle olduğu gibi yemek kültürüyle de Avrupa'ya tanıtmaya çalışacağız. Bu anlamda Gaziantep'e yeni bir kimlik kazandırılmasının da mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e, eski başkanımız Asım Güzelbey'e, Gaziantep milletvekillerimize, bürokratlarımıza, bu güzelliğin geçmişten günümüze gelmesinde en büyük emeğin sahibi olan kadınlarımıza, aşçı ve şeflerimize teşekkür ediyorum. Gaziantep bu unvanı ziyadesiyle hak eden bir şehirdir" ifadelerini kullandı.

Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas da Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin'e teşekkür ederek, Yemişhan'ın gastronomiye hizmet etmek yönünde önemli çalışmalara imza attığını vurguladı Kavas, üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti

AB Bakan Yardımcısı Şahin, Yemişhan’da Mangal Başına Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim