• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

A Milliler Yunanistan'ı geçemedi

A Milliler Yunanistan'ı geçemedi
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Yunanistan'a 84-55 yenildi. Türkiye, şampiyonada 5-8'inci sırayı belirleyecek klasman maçlarına çıkacak.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Yunanistan'a 84-55 yenildi. 

Yunanistan yarı finale yükselirken, Türkiye şampiyonada 5-8'inci sırayı belirleyecek klasman maçlarına çıkacak.

Ay-yıldızlı ekibin klasman maçındaki ilk rakibi, bugün yapılacak Fransa-Slovakya karşılaşmasının mağlubu olacak. Milli Takım, 5. sırada yer alarak gelecek yıl İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmak için mücadele edecek.

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Yunanistan ise yarı finalde Fransa-Slovakya maçının galibiyle karşılaşacak.

Maça iki takım da alan savunmasıyla başladı. Hareketli ve sert alan savunmasıyla Yunanistan'ı hücumda top kayıplarına sürükleyen Milli Takım, Işıl Alben'in yönlendirdiği hücumlarla 6. dakikayı 11-3 önde geçti. Ay-yıldızlı ekip ilk çeyreği 15-10 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de Işıl Alben'in etkili oyununu devam ettirmesiyle Türkiye, 12. dakikada farkı ilk kez çift hanelere çıkardı: 22-12. Potaya giderek sayılar bulmaya başlayan Yunanistan, kısa sürede bulduğu 8-0'lık seriyle 14. dakika içinde farkı 2'ye indirdi: 22-20. İkili oyunlarla boyalı alanı kullanan Yunanistan, 18. dakikada öne geçti: 27-28. Maltsi'yle rahat sayılar bulan Yunanistan, soyunma odasına 36-30 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Yunanistan, 7-0'lık seriyle farkı 13'e yükseltti: 30-43. Rakibinin serisini Cansu Köksal'ın 3 sayılık basketiyle bozan Türkiye, buna karşı hücumda topu Hollingsvorth'e indirmeyi başaramadı. Hücumda, alan savunmasına karşı topu çok iyi çeviren Yunanistan, final periyoduna 17 sayı farkla 57-40 önde girdi.

Son periyotta da dış şutlarda isabet bulan Yunanistan, 34. dakikada farkı 20'ye (46-66) çıkarttı. Yunanistan farkı daha da açtı ve sahadan 84-55 galip ayrılarak yarı finalist oldu.

Öte yandan, karşılaşmayı bugün Prag'a gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile yönetim kurulu üyeleri de tribünden takip etti.

Başkan Türkoğlu'ndan millilere moral

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, karşılaşmadan sonra Milli Takım'ın soyunma odasına giden Türkoğlu, sporculara destek oldu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkoğlu, Milli Takım'ın grup maçlarını çok iyi oynayıp yenilgisiz çeyrek finale geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Üzüntülüyüz. Grup maçlarını iyi oynadı kızlarımız. Çeyrek finalde iyi bir Yunan takımıyla karşılaştılar. Sporun iyi yanlarının dışında kötü yanlarını da görüyorsunuz ve bugün de onlardan biriydi. İstediğimiz oyunu oynayamadık ve yarı final hakkını kaybettik. Turnuva öncesi kızlarımıza, 'Biz milli takımız. Gerek dünya gerekse Avrupa şampiyonasına hep gitmeliyiz.' dedim. Ülke olarak bu tip organizasyonlarda hep olmalıyız. İnanıyorum ki Milli Takım'ımız, önümüzdeki iki maçı daha iyi oynayıp Dünya Şampiyonası'na gitme hakkını kazanacaktır."

Bu tip yenilgilerin sporun içinde her zaman olabileceğinin altını çizen Başkan Türkoğlu, "Biz yönetim olarak her zaman onların yanındayız. Önemli olan bunu en kısa zamanda atlatıp önümüzdeki maça bakmaktır. Dualarımız onlarla. Buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Kızlarımızı sonuna kadar desteklediler. Bazen istediklerimiz olmuyor ama hayat da devam ediyor. Önümüzde iki tane önemli maç var. İnşallah bunları kazanıp ülke olarak yıllardır devam ettirdiğimiz gelenekleri sürdürüp Dünya Şampiyonası'na katılırız." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim