• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı
Hatay Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü yapılan etkinliklerde kutlandı.

Hatay Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü yapılan etkinliklerde kutlandı. Milli Mücadelede düşman kuvvetlerine karşı "ilk kurşun" sıkarak kurtuluş mücadelesini başlatan Dörtyol ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı törenlerle kutlandı.

Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneğine üye bir grup tarafından ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırılarak Dörtyol Hükümet Konağı temsili milis kuvvetlerinden alınarak Türk bayrağı çekilmesiyle başladı. Törenlere, Atatürk anıtına Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Garnizon Komutanı J. Yrb. Tolunay Başer, Kuvayi Milliye ve Mücahit Gaziler Derneği'nin Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Bundan yıllar önce ülkemiz düşman güçlerince işgal edilmiş bu işgalciler topla tüfekle bu güzel ülkemiz Türkmen şehri Dörtyolumuzun malını toprağını gasp etmişlerdir. O günlerde bütün Anadolu'da olduğu gibi, bu güzel vatan coğrafyasında, Milli Mücadelenin şahlandığı Dörtyol'da kara günlerini yaşıyordu. Karabulutlar ülkemizin semalarında dolaşıyor, bin yıllık tarihimiz yok edilmek isteniyordu. Bin yıllık kardeşliğimiz yok edilmek isteniyordu. Oysa ki o kadar kolay mıydı, bin yıl dünyaya hükmetmiş bir milleti, büyük Türk milletini tarihten silmek kolay mıydı. Bu milletin namusu, şerefi, özgürlüğü ve namusu için hiç düşünmeden canını vereceğini, esaret altında yaşamayacağını hiç düşünmediler mi? İstiklali için ölümü göze alan yüce Türk milletinin insanlık, hasiyet ve şerefinin gereği olan fedakarlığı yapacağını bilmelidirler." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisi, Dörtyol Halk Eğitim Merkezi halk oyunların sergilenmesi ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. Anıt alanı önünde yapılan kutlama programına katılan protokol üyeleri Garnizon Komutanlığına şükran ziyaretinde bulundu.

94. yıl kutlama törenine Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Garnizon Komutanı J. Yrb. Tolunay Başer, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, C. Başsavcısı Serkan Tayyar Ünsal, Mülki İdare Amirleri, Kuvayi Milliye ve Mücahit Gazi Derneği Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende 9 Ocak İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Emine Şahan'ın gözyaşları dökerek okuduğu şiir büyük beğeni topladı. Öğrencinin şiiri okumasının ardından yanına giden Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tebrik etti.

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı

9 Ocak kurtuluş günü törenlerle kutlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim