• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi
Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği öncülüğünde YTÜ IEEE ve Girişimcilik Kulüplerinin de destekleriyle "8 Mart Dünya Kadın Günü Özel Etkinliği"...

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği öncülüğünde YTÜ IEEE ve Girişimcilik Kulüplerinin de destekleriyle "8 Mart Dünya Kadın Günü Özel Etkinliği" ünlü konukları ve etkinlikleri ile gerçekleştirildi. Sabah yapılan oturumlarda iş, medya, sivil toplum kuruluşlarından önemli kadınlar hayata bakışları ve tecrübelerini paylaştı. Etkinlik kapsamında sahne alan sevilen sanatçı Birsen Tezer, verdiği konserle tam bir müzik ziyafeti sundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği; basın, medya, sanat, edebiyat ve iş dünyasının değerli isimlerini özel bir seminerde buluşturdu. Gençler tarafından büyük ilgi gören etkinlikte "İş Hayatında, Girişimcilikte ve Medyada Kadın" başlıkları altında önemli konular konuşuldu. Kadınlar kadar erkek dinleyicilerin de yer aldığı organizasyon "Yıldız"lılardan tam not aldı.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin ilk ayağı Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

"KADININ İHMAL EDİLDİĞİ TOPLUM VARLIĞINI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜREMEZ"

Etkinliğin açılışında konuşan YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, kadınların toplum hayatındaki önemine değindi. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını aktaran Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, "Kadınlar toplumu ileriye götüren sosyal dinamiğin temel kaynağı ve annelik rolüyle yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan yatırımdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Atatürk'ün "Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözünü hatırlatan Ayvaz, "Atatürk bu sözleriyle hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin ve kalkınmasının mümkün olmadığına dikkat çekmektedir. Artık, kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Etkinlikte iş, medya ve sivil toplum kuruluşlarında başarıyla görevlerini yürüten kadınlar Yıldızlı öğrencilerle buluştu. Etkinlikte İSPARK Genel Müdürü Eser Erginoğlu, IBM Teknik Lideri Sevilay Kurt, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Selen Erdeniz, HR VENUE Genel Müdürü Ümit Oktamış, Tiyatro ve Dizi Oyuncusu Şebnem Özinal, TRT Ana Haber Spikeri Seval Çöpür, TRT Spor Spikeri Deniz Satar, Girişimci Oya Kalender katılımcılarla buluştu. Gazeteci-Yazar Güneri Cıvaoğlu da "medyada kadın" oturumunun moderatörlüğünü yaparak kadınlar gününe destek verdi.

YTÜ KULÜPLER BİRLİĞİ, 8 MART'TA MÜZİĞİ FARKINDALIK İLE BULUŞTURDU

Seminerin ardından Türkiye'de caz müziğinin önde gelen isimlerinden Birsen Tezer, YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde iki saat süren müzik ziyafeti ile Yıldızlıların konuğu oldu. En beğenilen şarkılarını yıldızlıların eşliğinde söyleyen ve yoğun ilgiyle karşılaşan Birsen Tezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde YTÜ ile buluşmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İki saat sonunda alkışların uzun süre susmadığı konserin gelirleri, Ardahan ilinin farklı ilçe ve köylerindeki ihtiyaç sahiplerine ve okuyan minik öğrencilere ulaşacak. Bu proje kapsamında bazı köylerde sağlık merkezi ve kütüphane kurulması da planlanıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde YTÜ’de Yıldız Geçidi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim