• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Hatay Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, Hatay Valiliği koordinasyonunda Hatay Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sosyal...

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, Hatay Valiliği koordinasyonunda Hatay Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek Programı'nın Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum Projesi kapsamında hazırladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı.

Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sevim Topaca'nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ve eşi Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş, vali yardımcılarının eşleri, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ve çok sayıda kadın kursiyer katıldı.

Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum Projesi kapsamında kurs alan kadınların el işlerinin ve resimlerinin bulunduğu serginin açılışını yapan Topaca, daha sonra sergi alanını gezerek kursiyer kadınlarla sohbet etti.

Serginin gezilmesinin ardından proje koordinatörü Dr. Yusuf Kılboz tarafından Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Törende konuşan Sevim Topaca, "Projenin adı Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum. Bu gerçekten çok doğru bir ifadedir. Kadın huzurlu olursa toplum da huzurlu olur. Kadınların sorunları günümüzde eksilmiyor, artıyor. İnşallah bunların azalmasını diliyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü tebrik ediyorum" dedi.

Kadının birçok vasfı üzerinde barındırdığına vurgu yapan Topaca, "Kadın, insanın, doğanın, yaşamın yarısıdır. Kadın, terazinin bir kefesidir. Kadın olmazsa hayatın dengesi kurulamaz. Dünyanın yarısı kadınken, hayatın iki büyük ortağından biri kadınken, gelin görün ki günümüz kadını, diğer ortağı tarafından hep küçük ortak muamelesi görüyor, ya engelleniyor veya kullanılıyor hatta onur kırıcı bir şekilde şiddete maruz kalıyor. Maalesef bu tablo, dünyanın hemen her yerinde benzer özellikler göstermektedir. Akla ama Batı, medeniyet gibi itirazlar gelse de Batı toplumları da özellikle kadına yönelik şiddetin önüne geçememiştir. Üstelik en az bunun kadar onur kırıcı olan ve kadına yönelik şiddetin büyük sebeplerinden biri olduğunu düşündüğüm kadın bedeninin metalaştırılması, nesneleştirilmesi de insanlığa Batı'nın armağanıdır. Batı, kadınlara yarardan çok zarar getiren bu zehirli armağanı, kimi zaman özgürlük, kimi zaman çağdaşlık bazen de moda maskeleriyle kulağa hoş gelecek bir şekilde ambalajlayarak pazarlamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum Projesi kapsamında kursiyer kadınlara Sevim Topaca tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninden sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz "Aile İçi İletişim", Yrd. Doç. Dr. Kadriye Şahin ise "Toplumsal Cinsiyet ve Hatay'da Kadın Olmak" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim