• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Vilayet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önüne gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kurum çalışanları ve kadınlar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okudu. Anıta çelenk konulmasının ardından konuşan İl Müdürü Sultan Murat Aydın, kadınların toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirtti. Aydın, "Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer, ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Tarihimizin her döneminde fedakârlıktan çekinmeyen kadınlarımız, modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun'u, Halide Edip Adıvar'ı, Halime Çavuş'u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz."

"KADINLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK ADINA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Kadınlara en iyi hizmeti vermek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren İl Müdürü Aydın, "İlimizde Eskişehir Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, paydaş kamu kurumları, üniversiteler ve STK'larla birlikte kadınlarımıza daha iyi hizmet vermek adına var gücümüzle çalışmaktayız. İlimiz kadınlarına kadın konukevi hizmetleri kapsamında barınma, iş bulma, psikososyal destek, eğitim ve danışmanlık, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında alınan koruyucu ve önleyici tedbir kararları, danışmanlık hizmetleri, sosyoekonomik destek kapsamında yapılan aile yardımı gibi hizmetler sunulmaktadır. Sonuç olarak kadının eğitimden, üretimden, iş gücünden, toplumdan, adaletten, kısacası hayatın herhangi bir alanından dışlanması, toplumun gücünün yarısını yok etmektir. Bugün dünyanın dört bir yanında, İslam ülkelerinde çocuklarıyla savaşın ortasında kalan , şiddet gören, yokluk çeken bütün kadınlarımızın acılarının son bulmasını diliyoruz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim