• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı
Bursa'da 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan Merinos Fabrikası'nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu...

Bursa'da 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan Merinos Fabrikası'nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

Buluşma öncesinde Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Adısönmez ve üyeler, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. 78. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı programa, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Kent Konseyi Başkanı Başkanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ve fabrikanın çalışanları katıldı. Birbirleriyle hasret gideren eski mesai arkadaşları, hatıraları tekrar canlandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Atatürk tarafından 1938 yılında işletmeye açılan Merinos Fabrikası'nın, Cumhuriyet tarihinin sembol işletmelerinden biri olduğunu hatırlattı. Karlık, park içinde aslına uygunluğu gözetilerek restore edilen fabrika binasıyla bütünleşen kongre merkezi ile Merinos'un, bir kongre kültür merkezine dönüştüğü ve her türlü organizasyonun düzenlenebileceği bir tesis haline geldiğini vurguladı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise geleneksel hale gelen Merinoslular Buluşması'nın 5.'sünü düzenlediklerini söyledi. Merinos önemli bir kurum ve Türkiye'nin kurulduğu senelerin örnek tesislerinden biri olduğunu ifade eden Çepni, Merinos'ta çalışan insanların, Bursa'nın ve Türkiye'nin tarihini oluşturduğunu dile getirdi.

"MERİNOS MARKASININ BURSA'DAN GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu temsilcisi Bülent Adısönmez ise Mustafa Kemal Atatürk tarafından ismi verilen Merinos fabrikasının 78. yıldönümünde bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Fabrikanın özelleştirilmesinden sonra eski çalışanlar olarak köşelerine çekilmediklerin anlatan Adısönmez, Merinos'a her anlamda sahip çıktıklarını ifade etti. Adısönmez, "Bir marka en az 50-60 senede çıkar. Elimizde Merinos gibi bir marka var. Bu markayı satmaya çalışıyorlar. Gaziantepli bir firma markayı almaya çalışıyor. Hatta bizim logomuzu taklit ediyorlar. Merinos markasının Bursa'dan gitmesini istemiyoruz." diye konuştu.

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı

78 yıllık anılar Merinos’ta yeniden canlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim