• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, hükümet programında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirileceği...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, hükümet programında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirileceği yönünde bir ifade olmadığını belirterek, "Memurun iş güvencesi 657'de yer almaz. Memurun iş güvencesi, Anayasamız'ın 158. maddesinde yer alır, yani 657 değişince bizim iş güvencemiz gitmez. Anayasa'nın değişmesi lazım, ardından 657'nin düzenlenmesi lazım. Ardından 657'yi dayanak gösteren 40'a yakın kanunun değişmesi lazım. Ardından bu kanunları kapsayan 110'dan fazla yönetmeliğin değişmesi lazım. Bunlara bağlı yönergelerin, genelgelerin ve diğer mavzuatın değişmesi lazım." dedi.

İkinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Aktif Eğitim-Sen Balıkesir İl Temsilciliği tarafından bir program düzenlendi. Kahvaltılı programa Genel Başkan Bahçe, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Tezcan, Balıkesir İl Temsilcisi Engin Uçan, Cihan sendikaları il başkanları ve üyeler katıldı. Açılışta konuşan Uçan, faaliyetlerini anlatarak, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür etti. Osman Bahçe ise sendika üyelerinde güvenin esas olduğunu belirterek, hukukun temel prensiplerine zihnen ve fikren açık olduklarını söyledi. 2014-2015 eğitim öğretim yılını, sosyal faaliyetler yılı ilan ettiklerini, bu süre zarfında on binlerce sosyal etkinlik yapıldığını belirtti. Sendikaların sosyal faaliyetleriyle ilgili akademik bir çalışma yaptırdıklarını kaydeden Bahçe, "Uzmanlık alanı sendikalar olan bir akademisyen hocamız, sendikaların sosyal etkinlik karnesi üzerine bir yıl boyunca çalışma yaptı. Neticede Türkiye'de 35 tane eğitim sendikası içinde Aktif Eğitim-Sen teşkilatlarının, üyeleriyle birlikte yapmış olduğu sosyal faaliyetler, diğer 35 sendikamızın aynı tarihlerde yapmış olduğu sosyal faaliyetlerin toplamından fazla. Sosyal sendikacılığın gereği buydu. Bizim üyelerimize yakışan buydu. Bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah emeklerinizi zayi etmesin." dedi.

'HÜKÜMET PROGRAMINDA 657'NİN DEĞİŞECEĞİNE YÖNELİK İFADE YOK"

Sendikaların amaçları ve varlık sebepleriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Genel Başkan Bahçe, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacağı söylenen değişikliklerin kamu çalışanlarının hepsini ilgilendirdiğini, bu sebeple muhtemel, iş güvencesinin ortadan kaldırılması noktasında bütün sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Hükümet programında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirileceği yönünde bir ifade olmadığını söyleyen an Bahçe, "Hükümet programında olmayınca 657 değişemez mi? Değişebilir. Eğer bahsi geçen düzenleme yapılacaksa, o düzenlemenin içinde ne var hiç kimse bilmiyor. Size gelip bu konuda fikir verenler de bilmiyor. 657 konusu, 2002 yılında mevcut hükümet tarafından gündeme geldi." ifadelerini kullandı. Söz konusu kanunun değişmesi halinde Aktif Eğitim-Sen üyelerinin taşıdığı riski,n diğer sendika üyelerinin taşıdığı kadar olduğunu belirten Bahçe, şöyle devam etti: "23 bin 500 kişinin işine son verilme ihtimali var mı? Evet var. Bu ihtimalin risk oranı nedir? Hepimizin kurşuna dizilme ihtimali ne kadarsa o kadardır. Bu salondaki 100 kişinin, aynı anda kalp krizi geçirip ölme ihtimali ne kadarsa o kadar ihtimal var. Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi olup iki yıllık sendikal ömründe sendikal tercihinden dolayı zarar gören sadece sekiz kişi var."

Konuşmanın ardından Genel Başkan Bahçe ve İl Temsilcisi Uçan, sendikanın ikinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti.

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'

'657'nin değişmesi için 40 kanun ile 110 yönetmeliğin değişmesi lazım'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim