• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

57.alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye Uğurlandı

57.alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye Uğurlandı
Çanakkale Savaşı'nın başlangıcı kabul edilen Anzak çıkarmasını durdurmak için yola çıkan 57. Piyade Alayı'nın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen...

Çanakkale Savaşı'nın başlangıcı kabul edilen Anzak çıkarmasını durdurmak için yola çıkan 57. Piyade Alayı'nın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen vefa yürüyüşünün startı bu kez Beylikdüzü'nde verildi. 6 yıldır yapılan ve her yıl Tekirdağ'dan başlatılan yürüyüş için 57.Alay Komitesi, Beylikdüzü'nden uğurlandı.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü'nden uğurlandı. Çanakkale Savaşı'nda kahramanlıklarıyla destan yazan askerlerin anısına 6 yıldır düzenlenen yürüyüş bu yıl Beylikdüzü'nden start aldı. İstanbul ayağı ilk kez yapılan yürüyüşün ilk ev sahipliğini de Beylikdüzü Belediyesi yaptı. Beylikdüzü Kültür Merkezi önünden başlatılan uğurlama yürüyüşüne, çok sayıda vatandaşın yanı sıra Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Beylikdüzü İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü de katıldı. Belediye Başkanlık binası önünde sona eren yürüyüşte, 57.Alay Komitesi, 6 gün sürecek ve 18 Mart'ta Çanakkale'de son bulacak yürüyüş için Tekirdağ'a yolcu edildi.

CAMİDE KONAKLAYACAK, SEDDÜLBAHİR'DE MEVLİT OKUTACAKLAR

Tekirdağ Yarkışla Mevkii'nde 1 Şubat 1915 tarihinde kurulan 57.Piyade Alayı anısına yapılan yürüyüşün ilk durağı Tekirdağ'a bağlı İnecik Köyü olacak.5 noktada duraklayarak yürüyecek olan komiteye yine o noktalardan katılımlar gerçekleşecek. Daha sonra Malkara'ya geçecek olan yürüyüşçüler 2 gece orada konaklayacak. Keşan ili Evreşe ilçesine varacak olan topluluk o yıllarda askerlerin yaptığı gibi camide kalacak. 5 gün sürecek yürüyüşün sonunda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde Gelibolu'ya ulaşılmış olacak. Savaş sırasında 57. ve 27.Alayın bulunduğu siperlerde ve Şehitlik Anıtı'nın olduğu noktada tören yapılacak. Seddülbahir'de ise şehitlerin ruhlarına mevlit okutulacak.

"AYAKLARIMIZLA DEĞİL, YÜREĞİMİZLE YÜRÜYECEĞİZ"

Beylikdüzü'nden uğurlanan 57.Alay Yürüyüşü'ne öncülük eden Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Ömer Şatır, "Bu yıl yürüyüşün ilk ayağını Beylikdüzü'nden yaptığımız için çok gururluyuz. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve belediyemizin katkılarıyla gerçekleşen yürüyüşün Tekirdağ'dan başlayacak ayağına biz de eşlik edeceğiz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" diye konuştu.

57. Alay Komite Başkanı Hikmet Selim ise "Biz o yolda ayaklarımızla değil, yüreğimizle yürüyeceğiz. Biz o neslin torunlarıyız" dedi.

57.alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye Uğurlandı

57.alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye Uğurlandı

57.alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye Uğurlandı

57.alay Yürüyüş Komitesi Beylikdüzü’nden Çanakkale’ye Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim