• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı
Terme'de yaşayan ve 100 yaşını kutlayan Hanife Çetin, ilerlemiş yaşına rağmen evinde tek başına yaşıyor hatta tüm ihtiyaçlarını da kendisi görüyor.

Terme'de yaşayan ve 100 yaşını kutlayan Hanife Çetin, ilerlemiş yaşına rağmen evinde tek başına yaşıyor hatta tüm ihtiyaçlarını da kendisi görüyor. 53 torunu olan Hanife Çetin, sevenleriyle pasta keserek 100. yaşını kutladı.

Samsun'un Terme ilçesinde 100. yaşını kutlayan asırlık Hanife Nine, 4 evladından 53 torunu bulunuyor. Sağlığını doğal beslenmeye borçlu olan Hanife Nine, Türkiye gündemini de yakından takip ediyor. Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu hayranı olduğunu söyleyen Hanife Nine, Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğünde 22 yaşında olduğunu vurguluyor. Eşini uzun yıllar önce kaybettiğini belirten Hanife Nine çok yokluk çektiklerini bugünlere tarlada çalışarak geldiklerini anlatıyor.

100. YAŞINI TORUNLARIYLA KUTLADI

53 torunu olan Hanife Çetin bir asrı devirirken, 100 yaşını ise pasta keserek kutladı. Kendisine alınan hediyeleri mutlulukla karşılayan Çetin, duygularını şöyle paylaşıyor: "Benim içinde sürpriz oldu, 100 yaşımda olduğumu bugün öğrendim. Allah'a şükür sağlığım sıhhatim yerinde kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum. Torunlarım ve çocuklarım bana yardım ediyorlar, ben de onlara dua ediyorum. Sağlıklı olduğumu söylüyorlar çünkü hala doğal besleniyorum. Bol bol sebze tüketip karalahana, pancar çorbası yiyorum. Hala tavuklarım var, her gün onların yumurtalarından besleniyorum. Balım ve tereyağımda soframdan eksik olmaz. Sabah namazına kalktığımda sobamı yakarım, kahvaltımı yaparım sonra da tavuklarımla ilgilenirim kesinlikle yatıp tekrardan uyumam."

Komşularıyla iyi geçindiği için de mahallede sevildiğini belirten Hanife Nine, "Komşularım benim için önemli, onlar benim her zaman kapımı çalarlar, yardımcı olurlar." diyor. Mahalle alışkanlığı olduğu için apartmanda yaşamak istemediğini belirten Çetin, televizyon izleyip siyaseti takip ediyor. Tüm siyasetçilerin isimlerini tek tek sayan Hanife Nine, en çok şehit haberlerine üzüldüğünü dile getiriyor.

Torunlarını çok sevdiğini vurgulayan Hanife Nine, "Bayram günlerini iple çekiyorum çünkü hepsi yanıma geliyorlar, o zaman mutlu oluyorum." diye konuşuyor.

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı

53 torunu olan Hanife Nine 100. yaşını kutladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim