• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı
Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Gününü düzenlenen törenle kutladı.

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Gününü düzenlenen törenle kutladı. Baro Başkanı Avukat Ali Dilber "Toplumda adalet anlayışının tesisi için avukatlık mesleğine olan ihtiyacın her geçen gün artarak devam ettiğini görmekteyiz" dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Düzce Bürosuna bağlı Avukatlar Anıtpark'ta bir araya geldi. Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından Avukatlar Saygı duruşunda bulundu İstiklal Marşını okudu.

Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber burada yaptığı konuşmada "Baromuzun kuruluşunun 16. yılında tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum. Sözlerime acısını yüreğimizde yaşattığımız merhum Diyarbakır Baro Başkanımız Tahir Elçi'yi anarak başlamak istiyorum. Meslek Şehidimiz Avukat Tahir Elçi'ye tekrar Allahu tealadan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Savunma mesleği olan Avukatlık ve mesleğimizin örgütleri Barolar Anayasada Savunma Mesleği ve Barolar adı altında Anayasanın Yargı bölümünde yerini almalıdır. Hukuk devleti olmak için Hakimler ve Savcıların kurallarının ayrılması yanında, hakimler ve savcıların mesleğe kabul ve atamalarının da ayrı ayrı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Hakimlik Mesleğine kabulde en az 3 yıl Avukatlık yapmış olma şartının getirilmesi ayrıca Hakimlik mesleğine başlama yaşının 30 yaş ile sınırlandırılması gerektiği görüşündeyim. Anayasa değişikliği gerektirmeden kanunla düzeltilmesi mümkün olan ancak her nedense taslaklarda olmasına rağmen geri çekilen iddia ve savunmada silahların eşitliği ilkesi gereğince Savcı meslektaşlarımızın karar makamı olan kürsüden indirilmesi gerektiği bir kez daha bu günümüzde hatırlatıyoruz. Bırakın Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun anlayışıyla çıktığımız bu yolda toplumda Adalet anlayışının tesisi için Avukatlık Mesleğine olan ihtiyacın her geçen gün artarak devam ettiğini görmekteyiz. Bu doğrultuda Avukatlık Mesleğini yüceltmek, İnsan hak ve özgürlükleri eşiğini de yükseltmek anlamına geldiği hepimizin ortak kabulüdür. Bu duygu ve düşüncelerle meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum Her zaman olduğu gibi herkes için adalet, adalet için Avukat diyorum" dedi.

Konuşmanın ardından avukatlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından alandan ayrıldılar.

5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim