• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

5 aylık Mira bebek 6 saatlik operasyonla yaşama tutundu

5 aylık Mira bebek 6 saatlik operasyonla yaşama tutundu
Kafatası kemiklerindeki şekil bozukluğu nedeniyle beyin gelişimi eksikliği riski taşıyan ve 2 binde bir görülen hastalığa yakalanan 5 aylık Mira bebek, 6 saat süren zorlu bir ameliyat sonrası minik bedeniyle yaşama tutundu.

İzmir'de yaşayan Zahide ve Tuncay Örgen çifti, kızları 5 aylık Miranın kafatasındaki şekil bozukluğu rahatsızlığı nedeniyle farklı farklı hastaneleri gezdi. Buna rağmen bir çözüm bulamayan çift, umudunu da kaybetti. Çift daha sonra ise hastalığa ilişkin geniş çaplı bir araştırma daha yaparak soluğu Özel İzmir Egepol Hastanesi'nde aldı. Burada Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Baysefer tarafından muayene edilen minik Mira, hemen ameliyata alındı. Baysefer'in gerçekleştirdiği remodelling (yeniden şekil verme) yöntemiyle 5 aylık Mira bebek, tam 6 saat ameliyatta kaldı. Oldukça başarılı geçen ameliyatın ardından hayata tutunan Mira bebek, yeniden sağlığına kavuştu.

2 BİNDE 1 GÖRÜLÜYOR

Ameliyat sonrası konuşan Prof. Dr. Alper Baysefer, Mira bebeğin hastalığına ilişkin bilgi verdi. Hastalığın 2 binde 1 görüldüğünü ve kafatasındaki şekil bozukluğu ile kendini belli eden nadir rahatsızlığın, müdahale edilmemesi halinde hem estetik olarak, hem de bebeğin beyin fonksiyonları açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Yaklaşık 6 saat süren bir operasyonla birlikte bebeğin tamamen sağlığına kavuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Baysefer, "Mira bebek, bize ilk geldiğinde 2 buçuk aylıktı. O dönemde operasyon yapmak yerine 5 aylık olana dek bekledik. Çünkü bu ameliyat 4 ve 9 ay aralığında daha başarılı sonuçlar veriyor. Mira'nın kafasının alın bölümü üçgen şeklindeydi ve beyine baskı yapıyordu. Bunun için cerrahi müdahale ile kemikleri açarak, remodelling (yeniden şekil verme) yöntemiyle yerlerini değiştirdik. Şu anda Mira 8 aylık ve oldukça sağlıklı bir bebek. 1 yıl içinde kafatası tamamen normal görünümüne kavuşacak" diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Baysefer, bebeklerinin kafasında şekil bozukluğu şüphesi duyan ebeveynlerin, bebeklerini bir beyin cerrahi uzmanına göstermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bebeğin annesi 32 yaşındaki Zahide Örgen de, başarılı geçen ameliyatla birlikte dünyalarının adeta yeniden aydınlandığını belirterek tüm Egepol Hastanesi yetkililerine teşekkür etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim