• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı
Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği tarafından Bilecik'i tanıtmak ve bisikleti sevdirmek için bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Ayva Çiçeği Bisiklet...

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği tarafından Bilecik'i tanıtmak ve bisikleti sevdirmek için bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Ayva Çiçeği Bisiklet Turu" bugün başladı.

Bilecik'e çevre illerden gelen yaklaşık 120 bisikletli, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği tarafından bu yıl 4'üncüsü yapılan "Ayva Çiçeği Bisiklet Turu"na katılmak için Cumhuriyet meydanında toplandılar. Katılımcılara Bilecik'in meşhur ürünlerinden olan Ayva Çiçeği Lokumu dağıtılırken, etkinliğe Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı katıldı.

"EN FAZLA ÜÇ GECE EN AZ BİR GECE KONAKLAMA YAPACAKLAR"

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, tur hakkında yaptığı açıklamada, Bisikletliler Derneğinin kendisine vermiş olduğu yetki ile belirli günlerde etkinlik yapabildiklerini belirtti. Yavuz, "Yapmış olduğu etkinliklere bir yenisi olan 4'üncü Ayva Çiçeği Bisiklet Turu'nu gerçekleştiriyoruz. Bu festivalin amacı, Bilecik'in tanıtımı, turizmin gelişmesi, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sosyalleşmesi, adından da bilindiği gibi 4'üncü "Ayva Çiçeği Festivali" olarak Bilecik'in ürünlerinin tanıtımını yapmak için düzenlediğimiz festivalimize 20-25 ilden katılım var. En fazla üç gece en az bir gece konaklama yapacaklar. Trafiğin rahatlamasını, bisikletlerinde trafikte hakları olduğunu anlatmak için park sorununu çözmek için bu festivali düzenliyoruz. Festivalimiz iki gün sürüyor birinci gün 13 yaş üstü, ikinci gün ise 16 yaş üstü herkes katılabiliyor. Birinci günde turun adı trafikte bizde varız, ikinci gün olacak turun adı doğa için pedalla" dedi.

Daha sonra katılımcılar Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya bisiklet kaskı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Cumhuriyet meydanından başlayan 1'inci Etap Bisiklet Turu Pelitözü Gölpark'ta son bulurken, katılımcılara pilav, ayran ikram edildi. Etkinlikler yarın, kamp alanında sabah başlayacak kahvaltının ardından, 2. Etap Bisiklet Turu Şeyh Edebali Türbesinde son bulacak.

Öte yandan bisiklet turuna Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Aslan Yıldız kendi bisikleti ile katılarak alkış aldı.

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı

4’üncü Ayva Çiçeği Festivali Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim