• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

40 Dönümlük Alana Ekolojik Park

40 Dönümlük Alana Ekolojik Park
Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Mustafa Temgerek ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkan Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Mustafa Temgerek ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkan Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

Temgerek, belediyeye devredilen köy arazilerinin değerlendirilmesinde Ekolojik Yaşam Derneği olarak katkılarının olup olmayacağı konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Başkan Doğan'ı ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu konuda belediye ile birlikte nasıl bir çalışma yapabiliriz konusunda Belediye Başkanımızla görüş alış verişinde bulunmak istedik. Görüşmemizde organik Pazar konusunu da ele aldık" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da ziyaret ile ilgili olarak, "Ekolojik konular çağdaş dünyada daha çok konuşuluyor. Dünyadaki ekonomik sistem denge, bunun insan ve yaşayan diğer canlılar üzerindeki etkileri konuları daha çok tartışılıyor. Dünyadaki ekolojik sistem ve denge şehir planlamalarında, şehirlerde yapılacak projelerde daha çok önemseniyor. İzmit Belediyesi olarak çevreye son derece duyarlı bir belediye olarak çalışıyoruz. Atıkların kontrolleri, yeşilin, toprağın, suyun, denizin korunması konularında örnek çalışmalar içindeyiz. Bu alanda eğitimlere de büyük önem veriyoruz. Bütün okullarda çocuklarımıza çevre eğitimleri, ekolojiyle ilgili bilgiler veriyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 40 dönümlük alana ekolojik bir park yaptık ifadelerini kullanan Doğan, "Yaptığımız çevre düzenlemelerinde bunu göz önüne alıyoruz. Şehrimizde atıl vaziyette olan birçok yeri doğal hallerini koruyarak çevreye faydalı hale getirdik. Şirintepe'deki Ekopark bunlardan bir tanesi. Yaklaşık 40 dönümlük alana ekolojik bir park yaptık. Gölkay Park çevresinde yine buna benzer bir düzenleme yaptık. Gölkay'da halen 2.etap çalışmaları devam ediyor. Cephanelik bölgesinde de benzer çalışmalarımız bulunuyor. Bunların dışında birçok yeşil alan düzenlemesi, bitki ve ağaç dikilmesi, ormanların kurulması, ağaçlandırma çalışmaları çok severek yaptığımız işler" dedi.

Her yılbaşı öncesi vatandaşlara çam fidanları dağıttıklarını da söyleyen Doğan, "Çam fidanı dağıtarak çam ağaçlarının kesilmemesi gerektiği mesajını veriyoruz. Köylerimizle ilgili de ciddi çalışmalarımız var. Köyün o doğal dokusunu, bozmadan kentin yaşam avantajlarını oraya taşımanın çalışmalarını yapıyoruz. Şehir konforunda köy dokusu ve kokusunda köyler olsun istiyoruz. Çevrenin halkın, köylünün menfaatleri doğrultusunda düzenlenmesinde önerilere açığız. Köylerdeki o dokuyu bozmadan mevcut ne varsa onların hepsini getirilecek projeler içerisinde değerlendirebiliriz. Bu anlamda sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını destekliyoruz. Burada halkın ve köyün menfaatleri de önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim