• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

4 İlin Eğitim Projeleri İyi Örnekler Çalıştayında Sunuldu

4 İlin Eğitim Projeleri İyi Örnekler Çalıştayında Sunuldu
Amasya'da "TR83 Bölgesi Projelerde İyi Örnekler Çalıştayı" düzenlendi.

Amasya'da "TR83 Bölgesi Projelerde İyi Örnekler Çalıştayı" düzenlendi.

Amasya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya, Amaya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkan yardımcısı Cengiz Erdem, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Tokat, Çorum ve Samsun illerinin Milli Eğitim Müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Programda Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Çorum Milli Eğitim Müdürü S. Ali Büyük yaptıkları konuşmada illerinde yapılan eğitim projelerine ilişkin bilgi verdiler. Daha sonra TR83 Bölgesinde 4 ilde hazırlanan eğitim projeleri ve proje hazırlama yöntemlerine dair bir sunum yapıldı.

"Bölgesel bir bakışla Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya illerine yönelik iktisadi, sosyal ve kültürel alanlarda hizmetler yürütüldüğünü belirten Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Bu bakımdan bölge müdürlüğü teşkilatları, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği gibi çok önemli teşkilatlarımız var. Bunu birde Milli Eğitim alanında yapmış olmamız bizim için daha önemli ve anlamlıdır. Bu tür projeler toplumsal barışın, adaletin, kaynaşmanın, sağlıklı nesillerin, kaliteli toplumların ortaya çıkması için çok faydalı projelerdir. Bu projelerin arttırılması gerekiyor. Artık ben odaklı, kurum odaklı bakışlar çoktan tarih olmuş konulardır. Kurumlar arasındaki koordinasyonlar, karşılıklı fikir alışverişleri, sahip olunan imkanlar ve destekler bir araya getirildikçe, ortak akıl ve bakışla konulara bakıldıkça çok daha büyük başarılara imza atıyorsunuz. Daha çok düşünceler ortaya konuldukça projeler daha kolay uygulamaya geçiriliyor. Dolayısıyla doğurmuş olduğu sonuçlarda çok daha kapsamlı ve faydalı oluyor" dedi.

Çomaktekin, "İyi örneklerin, iyi düşüncelerin paylaşılması ve toplumda yaygınlaştırılması aynı zamanda toplumun da bakışını değiştiriyor. Bu yapılan projeler geleceğe dair ümitlerimizi arttırmaktadır. Bölgemizde ve ülkemizde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Mekan ve maddi imkanlar bakımından ülkemizde sorunlar yok. Bu alanda çok ciddi mesafeler alındı. Bizim daha kaliteli, nitelikli insanlara, gençlere ihtiyacımız var. Toplumda yaşam standartlarının yükseltilmesi için gayret eden öğretmen arkadaşlarımıza, kamu yöneticilerine ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ihtiyacımız vardır. Onların bu şekilde bir araya gelerek topluma katkı sunması bizleri sevindirmiştir. Bölge İl Mili Eğitim Müdürlerimiz ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Bu tür ilişkilerin ve çalıştayın artırılmasını çok faydalı görüyorum. Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu çalıştaya destek veren il milli eğitim müdürümüze, çalışma arkadaşlarına ve diğer ilgili kurumlara şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve yapılan değerlendirmelerle birlikte sona eren çalıştayın sonunda, Vali Çomaktekin ve beraberindekiler hazırlanan proje stantlarını gezdiler.

4 İlin Eğitim Projeleri İyi Örnekler Çalıştayında Sunuldu

4 İlin Eğitim Projeleri İyi Örnekler Çalıştayında Sunuldu

4 İlin Eğitim Projeleri İyi Örnekler Çalıştayında Sunuldu

4 İlin Eğitim Projeleri İyi Örnekler Çalıştayında Sunuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim