• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

4 asırlık Tahtalı Cami ayağa kaldırıldı

4 asırlık Tahtalı Cami ayağa kaldırıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 4 asırlık Tahtalı Cami, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ibadete...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 4 asırlık Tahtalı Cami, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ibadete açıldı.

Caminin açılışı münasebetiyle Tahtalıköy meydanında düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı'nın önemli eserlerinden biri olan Tahtalı Cami'nin yaklaşık 400 yıl sonra Büyükşehir'le birlikte tekrar hayat bulduğunu söyledi. 17. yüzyılda yaptırılan caminin 1855 depreminde yıkıldığını ve minaresiyle birlikte tekrar yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, zaman içerisinde kullanılamaz hale gelen mabedin Büyükşehir'le birlikte yeniden ilk günkü haline döndüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nce yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmaların tamamlandığını ve tarihi caminin Tahtalı köyü bir gerdanlık gibi yeniden süslediğini kaydeden Recep Altepe, "İnşallah bundan sonra da bu cami insanımıza hizmet vermeye devam edecek. Açılışımızı onurlandıran sayın bakanımıza, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bölgemiz, insanımız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkan Altepe, restorasyon çalışmalarının yaklaşık 600 bin TL'ye mal olduğunu ifade etti. Arkeolojik bir bölge olarak tanımladığı Tahtalı'daki yapının iç ve dış her yönüyle sıfırdan onarıldığını kaydeden Recep Altepe, "Caminin içerisindeki her türlü yazılar, eserler de elden geçti. İlk günün güzelliği ortaya çıktı. Çalışmalarımız yaklaşık 600 bin TL'ye mal oldu. İnşallah şimdiden sonra Nilüferimize ve insanımıza hizmet edecek" diye konuştu.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, "Büyük Türk milletinin asla vazgeçemeyeceği iki göz ağrısı var. Birisi minare, diğeri de bayrak. İnşallah bu ülkede bundan sonra ezanlar susmayacak, bayraklar da inmeyecek. Hangi güç ne tür bir hesap yaparsa yapsın, gereken karşılığı bulacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" şeklinde konuştu.

Tahtalı Köyü Muhtarı Mehmet Oktay da, ecdat yadigarı Tahtalı Camii'ni restore eden belediyeye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan Mehmet Müezzinoglu, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Başkan Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, kurdeleyi keserek, tarihi camiyi cuma namazıyla birlikte ibadete açtı.

4 asırlık Tahtalı Cami ayağa kaldırıldı

4 asırlık Tahtalı Cami ayağa kaldırıldı

4 asırlık Tahtalı Cami ayağa kaldırıldı

4 asırlık Tahtalı Cami ayağa kaldırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim