• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri devam ediyor

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri devam ediyor
35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında İzmir'in Konak ilçesindeki kültür merkezleri, çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği...

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında İzmir'in Konak ilçesindeki kültür merkezleri, çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günlerinin açılışının yapılmasının ardından etkinlikler İzmir'in çeşitli noktalarında 16 gün boyunca devam edecek. Tiyatroseverlerle buluşacak olan etkinlik kapsamında oyuncu Barış Atay, "Oyunculuk Atölyesi" ile İzmirlilerin karşısına çıktı. Konak Belediyesinin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'ndeki interaktif söyleşide sanatçı Barış Atay, devlet tiyatroları ve özel tiyatroların sıkıntılarını, avantajlarını ve dezavantajlarını, oyunculuk eğitimi ve seyirciler açısından tiyatroyu salonu dolduran konuklara anlattı.

Tiyatro bilet fiyatlarının çok yüksek olmadığını; ancak pek çok kişinin tiyatroya vakit ve bütçe ayırmadığını savunan Atay, "Devlet tiyatrolarında oyun biletleri cüz-i fiyatta. Özel tiyatrolarda ise yaklaşık iki paket sigara fiyatına biletler; ancak bu ihtiyaç listenin son sıralarında dahi yer almıyor. 30 lira verip tiyatroya gitmek pahalı sayılıyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 25 Ekim Çarşamba günü de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezinde saat: 18.00'de akademisyen Süreyya Karacabey "Tiyatronun Edebiyata Direnişi/Edebiyatın Tiyatroya Direnişi: İki Tarih" konulu söyleşiyle tiyatroseverlerle buluşacak. Etkinlik süresince Konak Belediyesinin Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek, Alsancak Türkan Saylan ve Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezlerinde aralarında Levent Üzümcü, Emre Can Polat, Hamit Demir gibi usta isimlerin de yer aldığı ilgi çekici atölye ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri devam ediyor

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim