• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

30 Ülkeyi Geride Bırakarak 2. Oldular

30 Ülkeyi Geride Bırakarak 2. Oldular
Uluslararası 14. Gastronomi yarışmasına katılan Ünye Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, ekip olarak 2. olurken, bireysel olarak makarna yarışmasında...

Uluslararası 14. Gastronomi yarışmasına katılan Ünye Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, ekip olarak 2. olurken, bireysel olarak makarna yarışmasında ise 3.'lük elde etti.

Başarılarını Kaymakam Mustafa Demir ile paylaşan öğrenciler ve okul yönetimi, makama ziyarette bulundu. Yarışma ve elde edilen dereceye ilişkin bilgiler veren Ünye Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü İsa Ünel, 30 ülkeden 2 bin yarışmacının katıldığı bir yarışmada iki derece elde ettiklerinin altını çizerek, "Uluslararası 14. Gastronomi yarışmasına katıldık. Türkiye'de katılabileceğimiz en üst düzey yarışmadır. Yaklaşık 30 ülkeden ki bunların içerisinde İngiltere, Brezilya, İsveç, Fransa gibi birçok ülke ile Türkiye'de dahil 2 bin yarışmacı katıldı. 70 kategoride yarışma yapılıyor, biz de Turizm alanında ve kendi alanımızda yarışma yaptık. Ekip olarak ikinci olduk ve gümüş madalya aldık, bireysel olarak katıldığımız Makarna Yarışması'na bir kişi katılmıştık o da üçüncü oldu. Ekibimizde madalya almayan kimse kalmadı, kendilerini kutluyorum. Bundan sonraki yarışmalara da istekli olarak sürekli katılacağımızı, dereceler almak istediğimizi bildirmek isterim" dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise, "Ben özellikle Fransızların olup olmadığını merak etmiştin yarışma içerisinde, çünkü biliyorsunuz ki Fransızların damak tadı her zaman kendilerinden söz ettirir. 30 ülkeyi geçerek Kuşadası'nın birinci ve bizim ikinci olmamız damak zevkimizin Avrupa'dan daha iyi olduğunun bir ispatıdır. Osmanlı mutfağı değil, Karadeniz mutfağını da göstermiş olduk. Kullanılan ürünler yöresel ürünler ve damak tadıydı. Kendi ilçemiz, Ordu ve bölgemiz adına iyi bir tanıtım oldu" diye konuştu.

Son olarak Kaymakam Demir, yarışmaya katılan öğrencilere spor ayakkabısı hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim