• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

30 kişilik girişimcilik kursuna 350 kişi müracaat etti

30 kişilik girişimcilik kursuna 350 kişi müracaat etti
Yozgat'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO), KOSGEB işbirliği ile düzenleyeceği girişimcilik kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yozgat'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO), KOSGEB işbirliği ile düzenleyeceği girişimcilik kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 30 kişilik kursa 350 kişi müracaat etti.

Girişimcilik kurslarına katılmak için Ticaret ve Sanayi Odası'na müracaat eden girişimciler mülakata alındıktan sonra kursa kabul ediliyor. Kurs başvurusu için bazı vatandaşların çocukları ile birlikte gelmesi dikkat çekti. Oldukça yoğun talebin yaşandığı girişimcilik kursuna katılmak için gelenler basamaklarda ve kapı önlerinde mülakat sırasını bekledi.

Kursa katılmak üzere gelen vatandaşlar, açılan kurs sayısının artırılmasını istedi. Bazı vatandaşlar, hayvancılık üzerine, bazı vatandaşlarda kafe üzerine faaliyette bulunacaklarını ifade etti. Murat Öztürk isimli girişimci, "Hayvanları çok seviyorum bu yüzden hayvancılık üzerine pet shop açmayı düşünüyorum. Müracaatım kabul olduğu takdirde hibe desteğinden yararlanarak bu işi yapmayı düşünüyorum." dedi.

Yozgat TSO Genel Sekreteri Ziya Saydam, KOSGEB işbirliği ile açtıkları kursa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Saydam, "Bu yoğunluğa Başbakanımızın hibe desteklemelerindeki artışı açıklamasının büyük bir payı oldu. Daha önce açtığımız kurslara 50-60 kişi katılırken şimdi bu rakam 4-5'e katlandı." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki hafta sürecek kursun iki etaptan oluşacağını anlatan Saydam, şunları kaydetti: "Kurslarımız 30 kişilik halinde olacak. İlk kursumuz Ocak ayı içerisinde ikinci kursumuzu da Şubat ayı içerisinde düzenleyeceğiz. Kurs sonunda kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Sertifikayı alan kursiyerler yapacakları işle ilgili iş planı hazırlayıp KOSGEB'e sunacaklar. Değerlendirilen iş planlarına göre destekleme alabilecekler."

30 kişilik girişimcilik kursuna 350 kişi müracaat etti

30 kişilik girişimcilik kursuna 350 kişi müracaat etti

30 kişilik girişimcilik kursuna 350 kişi müracaat etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim