• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

3 Yaşındaki Zehra Hayata Tutundu

3 Yaşındaki Zehra Hayata Tutundu
Doğduktan 8 ay sonra kalp ameliyatı olan ve kalın bağırsak genişlemesi nedeniyle büyük tuvaletini yapamayıp 5 kez ameliyat geçiren 3 yaşındaki Zehra...

Doğduktan 8 ay sonra kalp ameliyatı olan ve kalın bağırsak genişlemesi nedeniyle büyük tuvaletini yapamayıp 5 kez ameliyat geçiren 3 yaşındaki Zehra Turan, ailesinin tesadüfen tanıştığı Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Ahmet Güngör'ün yaptığı başarılı operasyonlarla sağlığına kavuştu.

Rıdvan ve Büşra Turan çiftinin 3 yaşındaki kızları Zehra, kalbi delik ve anormal kalın bağırsak genişlemesi hastalığıyla dünya geldi. 8 aylıkken açık kalp ameliyatı olan Zehra, büyük tuvaletini yapamadığı için de 5 kez bıçak altına yattı ancak başarılı bir sonuç alınamadı. Baba Rıdvan Turan, tesadüfen çocuğu rahatsızlanan kuzeniyle birlikte gittiği Medical Park Elazığ Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Ahmet Güngör'le tanıştı. Aileden kızları hakkında bilgi alan Dr. Ahmet Güngör, küçük Zehra'yı hastaneye yatırarak 2 başarılı ameliyat yapıp, 15 ay süren tedavisini yaparak yaşamını normale döndürmeyi başardı.

Kalın bağırsak hastalığının kızlarında doğuştan olduğunu belirten baba Turan, kızının kalp hastası olduğunu, bunu üzerine bir açık kalp ameliyatı geçirdiğini ve o sürece kadar bu hastalığını bilmediklerini söyledi. Kalp ameliyatı olduktan sonra hızlı bir iyileşme ve gelişme başladığını aktaran Turan, "Buna bağlı olarak tuvaletine çıkamamaya başladı. Biz bunu kabızlık diye düşündük. Akabinde durumun öyle olmadığını anladık ve bir başka hastanede tedavi görmeye başladı. Tedavi sonrasında doktorlar bizi Ankara'ya yönlendirdi" dedi.

"DOKTORLA TESADÜFEN TANIŞTIK"

Farklı illerde ve bölgelerde doktor arayışlarına girdiklerini anlatan baba Turan, "En son yine bir hastanede doktorumuzla tanıştık. Doktor Zehra'nın anal darlığının ameliyatını yaptı. Anal darlık ameliyatı yaptı kolostomi açmadı. O ameliyattan sonra Zehra'nın şansı yaver gitmedi. Komplikasyonlar, enfeksiyonlar oluştu. Bu yüzden tekrar Ankara'ya gitmek zorunda kaldık. Bu defa Zehra'ya kolostomi açıldı. Yara oluşan bölge tekrar baştan tedavi edildi ve dikiş atıldı. Evimize geldik ve 2 ay boyunca bu şekil idare ettik. O yaranın iyileşmesini bekledik. Tekrar gittik ve bir ameliyat daha olarak kolostomisi kapatıldı. Kapatıldıktan 3 gün sonra o eski yaralardan bir daha enfeksiyon oluştu. Elazığ'a geldikten sonra tesadüfen hastaneye gelerek Ahmet hoca ile tanıştık. Zehra'nın durumunu anlatınca kendisi görmek istedi. Sonra süreç başladı" diye konuştu.

"ZEHRA İYİLEŞTİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Çok şehir ve doktor gezdiklerini aktaran Anne Büşra Turan ise, "Çok şehir ve doktor gezdik ama bir türlü çocuğumuza bir çare olamadılar. En son Dr. Ahmet Güngör'ü bulduk. Allah razı olsun çocuğumuzla çok ilgilendi ve bakımını yaptı. Ona minnettarız ve Zehra iyileştiği için çok mutluyuz" ifadelerinde bulundu.

15 AYIN SONUNDA SAĞLINA KAVUŞTU

Minik Zehra'nın 15 ay önce poposundan geçirdiği ameliyat sonrası sıkıntılı bir durum olması üzerine ailenin kendisine başvurduğunu söyleyen Op. Dr. Ahmet Güngör, hastası ile ilgili bilgi verdi. Zehra'nın doğuştan itibaren yaşadığı bir kalın bağırsak sıkıntısı olduğunu aktaran Op. Dr. Güngör, şunları kaydetti:

"Dış merkezde bir çok kez ameliyat olmuştu. Bu ameliyatlar sonrasında artık kalın bağırsağı karından ağızlaştırmış (kolostomi) dediğimiz bir durumdaydı ve poposunda da bazı sıkıntılarla bana başvurmuştu. Poposun da ki yarasına küçük bir müdahale ettik. Uzun süreli bakıma ihtiyacı vardı. Bunların yanında da idrar torbasında taşı vardı. İdrar torbasında ki taşları kapalı bir yöntemle çıkardıktan sonra yaklaşık 15 ay boyunca ısrarla poposundaki yaranın bakımını yaptık. Orada ki iltihabi temizlemek ve yaranın kapanması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Çok şükür 15 ayın sonunda da poposu iyileştikten sonra kalın bağırsağını da tekrar karnına koyduk. Zehra şu anda tuvaletini normal yapmaya başladı."

3 Yaşındaki Zehra Hayata Tutundu

3 Yaşındaki Zehra Hayata Tutundu

3 Yaşındaki Zehra Hayata Tutundu

3 Yaşındaki Zehra Hayata Tutundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim