• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı
27. Anfaş Hotel Equipment Fuarı açılışında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Turizm sektörü güvenliğin ön planda olduğu bir sektördür....

27. Anfaş Hotel Equipment Fuarı açılışında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Turizm sektörü güvenliğin ön planda olduğu bir sektördür. Güvenli olmayan bir yere kimse gitmek istemez ancak bazen kazalar oluyor. İstanbul'da da dün bir kaza oldu. Hemen kendimizi toparlamalıyız" dedi.

27. Anfaş Hotel Equipment Fuarı, 410 firma ve 3 bin 500'ün üzerinde marka ile Antalya Expo Center'da Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ANFAŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, sektör temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla kapılarını açtı. 4 gün sürecek fuar süresince konaklama ve ağırlama sektörü ürün grupları sergilenecek. Her yıl ortalama 35 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan fuara bu yıl yoğun bir katılım bekleniyor. Almanya, Azerbaycan, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Irak, İran, İtalya, Katar, Kazakistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Mısır, Nijerya, Rusya, Suudi Arabistan, Tunus ve Ürdün'den ziyaretçilerin ilgi gösterdiği fuarda bu yıl ilk defa "Hotel Design Show" etkinliğine katılan mimarlar da katılımcı firma ve yatırımcılarla B2B görüşme yapabilecek.

"AŞÇILAR ALTIKEP İÇİN TER DÖKECEK"

Sektörel etkinliklere ev sahipliği yapacak fuarda, Anfaş Fuarcılık işbirliği ile Türkiye Aşcılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği "Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması" düzenlenecek. Yurt içi ve yurt dışından binlerce şefin buluşma noktası olacak "Uluslararası Altınkep Aşçı Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu. Tezgahları başında birbirinden lezzetli yemeklerini hazırlayan aşçılara tezgahın diğer tarafındaki destekçileri ise tezahüratlarla destek verdi. Ayrıca Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu bu sene de "Geleneksel Yöresel Lezzetler Buluşması" etkinliğini gerçekleştirecek. Her gün farklı bir bölge mutfağının sahne alacağı etkinlikte, her bölgeye ait 6 ile 8 çeşit yemek kişiye özel tabak sunumları ile katılımcılara takdim edilecek.

Fuar alanında bitki oymacılığı yöntemiyle karpuz, kapak, turp ve havuç oymacılığı ile oluşturulan süslemeler de dikkat çekti. Aşçılar kendi hazırladıkları konseptlerle oyarak süsledikleri bitkilerle yarışmaya girecek. Süslemeler arasında en çok ilgiyi su ve ördeklerin buluşması eseri gördü.

"FUARCILIK SEKTÖRÜ KIŞIN DA ODALARI DOLDURACAK"

Fuarın açılışında konuşan Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, fuarın her sene büyüyerek geliştiğini söyledi. Fuarın duyurulması ve gerçekleştirilmesi için ciddi emek harcadıklarını belirten Ertekin, "Bu sene 10 iç mimar ile 10 oda dizayn şovu yapılacak. Bu da bu fuara damga vuracak etkinliklerden birisidir. Herkes kendi konseptini mevcut katılımcıların ürünlerini kullanarak yaptılar. Fuarcılık sektörü ile turizmdeki iş kayıplarını en aza indireceğiz ve kış döneminde de odalarımız dolacak. İnsanlar işten çıkarılmayacak" dedi.

Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli ise Altınkep Yarışmasına ilk başladıklarında 60 yarışmacının olduğunu ancak şimdilerde bin 400 kişinin 11 kategoride yarıştığını söyledi.

"İSTANBUL'DA YAŞANAN PATLAMA BİR KAZAYDI"

Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlama olayına değinerek, "Gri tonlu günlerden geçiyoruz" dedi.

Önce uçağın düşürülmesi ardından Ankara'da meydana gelen terör saldırısı olaylarının Türkiye'de turizme etki ettiğini belirten Vali Ece, "Dün yaşanan olayla bir darbe daha aldık. Bu sektör güvenliğin ön şartı olarak işlediği bir sektördür. Güvenliği olmayan bir yere hiç kimse gitmez. Tabi akından zoru yoksa. En uygun ortamı sağlamaya çalışıyoruz ancak bazı kazaların yaşanması da muhtemeldir. Biz dün bir kaza yaşadık. Enseyi karartmamamız gerekiyor. Oturup beklemek durumunda değiliz. Bir an önce kendimizi toplayıp kayıplarımızı telafi etmeliyiz" dedi.

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı

27’nci Anfaş Hotel Equipment Fuarı Kapılarını Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim