• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu

27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu
Bu yıl teması "Bakış ve Ses" olarak belirlenen 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin programı belli oldu.

Bu yıl teması "Bakış ve Ses" olarak belirlenen 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin programı belli oldu. Festival mekanları olarak Büyülü Fener, Goethe Enstitüsü, Tilki Sanat Galerisi seçildi. Gösterilecek filmlerin ilk seansları öğrenciler için 8 lira, öğretmen, 65 yaş üstü için 12 lira, tam bilet olarak 14 lira belirlendi. "Hamlet" gösterimi ise 40 lira, indirimli 30 liradan izlenebilecek. Ayrıca "Askıda Bilet" uygulaması ile filmler 11.30, 14.00 ve 16.30 seanslarında ücretsiz seyredilebilecek.

Öte yandan yönetmenliğini ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray'ın yaptığı, kızı Yağmur Ünal'ın da yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Uzaklarda Arama" filminin özel gösterimleri olacak. 29 Mayıs'ta Kızılay Büyülü Fener Sineması ile 30 Mayıs'ta Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterimler sonrasında Şoray ve kızı Yağmur Ünal ile bazı oyuncular, izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nca; 28 Nisan-08 Mayıs tarihleri arasında Halkbank ana sponsorluğunda organize edilen festival kataloğunda; gösterimlerin yanı sıra ulusal uzun film, ulusal belgesel film, ulusal kısa film yarışmaları da düzenlenecek.

'Dünya Sineması Gösterimi " adı altında "Dünyada Çürümüş Bir Şeyler Var!', "Usta İşi', "Çok Uzaktan Gelmiş Olamayız!" ve "Želimir Žilnik Toplu Gösterimi" bölümleri yer alacak.

DokuFest Seçkisi ile Tanıklıklar adlı belgesel film, Kısa Sınır Tanımaz , Uluslararası Busan Film Festivali Seçkisi , Buluşmalar ve Çocukluk Halleri adlı kısa film gösterimi de yapılacak.

Yine "Deneysel Film ve Video" başlığı altında; Gizli Sinema: Türkiye Deneysel Sinemasının Son On Yılı , Bakış Makineleri: Deneysel Filmin Tarihi, Deneysel Faz, Video Sergisi: Manzaranın Kaybı, Lukas Marxt gösterimleri sunulacak. Ayrıca, çocuklara yönelik "Büyüklere Yer Yok" adlı etkinlik düzenlenecek.

27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin detaylı programı http://www.filmfestankara.org.tr adresinde bulunabilecek.

Cihan

27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu

27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim