• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

25 çiftçi meyve budama sertifikasını aldı

25 çiftçi meyve budama sertifikasını aldı
İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri kapsamında meyve budama kursunu tamamlayan 25 çiftçi sertifikalarını aldı.

İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri kapsamında meyve budama kursunu tamamlayan 25 çiftçi sertifikalarını aldı.

İnegöl Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Şehitler Mahallesinde düzenlenen Meyve Budama kursu tamamlandı. 25 çiftçi, teorik eğitimin ardından meyve bahçesinde yapılan uygulamalı eğitimin ardından sertifikalarını aldı. Kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl tarımını geliştirmeye yönelik hayata geçirdiği çalışmalarla İnegöl'deki 14 kırsal mahallede 700 çiftçi eğitimden geçecek.

Yapılan işin en doğrusunu yapmanın kazandırdığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "İşin bir alaylı tarafı dededen, babadan gelen bilgiler var. Bir de gerçekten her geçen gün tespit edilen, bulunan ve üzerine ilave edilen yenilikler var. Bunların her ikisini de aslında birleştirmek en güzeli. Bence burada bir miktar gelişmeye, yenilenmeye açık olmalıyız. Düşünce bu yönde olursa inanıyorum ki yaptığımız iş daha başarılı, verimli ve kaliteli olacak. Beraberinde bu faydaya da dönüşecek. Burada üretilen meyve rekoltesi arttığında bu sizlere yansıyacak. Size yansıması demek şehre yansıması, ülke ekonomisine yansıması demek" dedi.

Eğitimlere katılan kursiyerleri tebrik eden Taban, "Belediyemiz olarak özellikle kırsal kalkınma müdürlüğümüz aracılığıyla faaliyetlerimizi zaten başlatmıştık. İnşallah farklı branşlarda da devam edecek. Burada belediye meyveciliğin, hayvancılığın yol açanı, önden giden olabilir. Bunlarla ilgili gerekli lobi faaliyetlerini yürütür. Daha ileriye götürülmesi anlamında liderlik yapabilir. Tabi paydaşlarla birlikte bunu yaptığında çok daha güzel" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 25 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim