• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı
Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı.

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı. 10 gün sürecek olan festivale 24 ülkeden 58 sanatçı katıldı.

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı. Pendik Sahilinde oluşturulan etkinlik alanında başlayan program için onlarca ülkeden çok sayıda sanatçı Pendik'e geldi. Alanda ülkelerinin stantlarını açan sanatçılar büyük bir kültür kaynaşmasına imkan sağladı. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin stantları gezerek sanatçılarla sohbet etti. Eserler hakkında bilgi alan Başkan Şahin, sanatçılara Türkiye'ye geldikleri için teşekkür etti.

24 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliklerde Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Endonezya, Hırvatistan, İran, Japonya, KKTC, Libya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Panama, Paraguay, Portekiz, Suriye, Tayvan, Ukrayna ve Yunanistan'dan 58 sanatçı eserlerini sergileme imkanı buldu. İstanbullular etkinlik kapsamında stantlarda hem eserlerin yapım aşamalarını görülebilecek hem de satın alabilecek.

10 gün boyunca sürecek olan etkinliklerle ilgili konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "13'üncü Geleneksel Sanatçılar Buluşmamızın açılışını yapacağız. Dünyanın farklı ülkelerinden kendi sanatlarına emek vermiş üstat düzeyindeki sanatçılar hem birbirleriyle buluşacaklar hem de Pendik'teki sanatseverlerle buluşturmaya gayret edeceğiz. Bu yıl festivalimizin ana teması da hat sanat. Hat sanatı Arapça yazı üzerine Türklerin zirveye çıkardığı bir sanat. Hat ve geleneksel sanatlarla beraber görsel bir gösteri sunmayı amaçlıyoruz. 24 ülkeden 58 sanatçı açılışını yapacağımız festivalde 10 gün boyunca hem sanatlarının yapılışını gösterecekler hem de sanatseverlerin gelenekle buluşmasını sağlayacaklar. Bu süreçte burada alışveriş de olacak. hanımlara hitap eden çok güzel ürünler takılar var. Hediyelik eşyalar var. Buradaki görsel şöleni musiki ile de taçlandıracağız. Ramazanın atmosferiyle de iftarlar olacak sahurlar yapılacak" dedi.

Etkinlikle Pendik'i buluşma yapmak olduğunu belirten Başkan Şahin, "Asıl amacımız Pendik'i kültür de sanatta buluşma noktası yapmak. Biz biliyoruz ki sanatçılar dünyanın her yerinde itibarlı insanlar. Biz o sanatçıların sanatını tanırken aynı zamanda o sanatçılara da kendi sanatımızı tanıtıyoruz. Sanatımızdaki derinlik ve yüceliği onlar da tanımış oluyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğin açılışı yapıldı.

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı

24 ülkenin sanatını buluşturan festival başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim