• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı
2016 yılının ilk kitap fuarı, Eylül Fuarcılık organizasyonu ile Ankara ATO Congresium'da kapılarını açtı.

2016 yılının ilk kitap fuarı, Eylül Fuarcılık organizasyonu ile Ankara ATO Congresium'da kapılarını açtı. Fuarda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'den 150'den fazla yayınevi ve 40 sahaf bulunuyor.

8-17 Ocak tarihleri arasında birçok ünlü yazar, şair ve gazetecilerin katılacağı fuarda 2015 yılında sonsuzluğa uğurlanan edebiyatçıların anılacağı özel köşeler de yer alacak. Geçen yıl 200 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği Ankara Kitap Fuarı'nın bu yıl onur konuğu Azerbaycan ve Türk dünyasının ünlü yazarı Anar Rızayev olacak. Bu yıl da fuara öğrencilerin ve vatandaşların ilgisi büyük oldu. Öğretmenlerinin eşliğinde fuara geldiklerini anlatan öğrenciler, maceradan korkuya kadar birçok kitap aldıklarını söyledi. Çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler paralarının olduğu sürece her zaman geleceklerini söyledi.

Kitap fuarının proje sorumlusu olan Metin Karausta, fuara İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'den 150'den fazla yayınevinin ve 40 sahafın katıldığını belirtti. Fuarın Türkiye'nin en büyük yayınevlerinin katılımıyla gerçekleştiğini belirten Karausta, şunları söyledi: "Geçen seneye göre Ankara Kitap Fuarı 1.5 katı büyüdü. Bu seneki yayınevi profilimiz çok daha iyi. Büyük yayınevlerinin hepsi geliyorlar ve çok uygun fiyatlardan kitapları gelen vatandaşlara sunuyorlar. Özellikle fuarda sahaflar bölümüyle burada o kültürü yaşatmak için harika bir olanak sağladık. Bir şehrin en büyük kültürel faaliyeti bu. İnsanlar okumasa, kitaba para vermek istemese bile gelsinler. Özellikle bu sene "daha çok okur, daha çok kitap ve daha iyi bir dünya" sloganıyla yola çıktık, umarım başarılı oluruz."

Sahaflar Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Tolga Gürocak ise yaklaşık 5-6 senedir sahaflar olarak güçlü bir şekilde fuarlara katıldıklarını söyledi. Türkiye'de sahafların var olduğunu, geleneksel yöntemlerle bu işi yapmaya çalışan bir esnaf grubu olduklarını göstermeye çalıştıklarını belirten Gürocak, Ankaralıların sahaflara yoğun ilgisi var biz bundan dolayı çok mutluyuz. Bu sene 40 sahaf arkadaşımız katıldı bu fuara, 30 arkadaşımız İstanbul'dan geldi. 1 arkadaşımız İzmir'den geldi. Diğerleri ise Ankaralı sahaf arkadaşlarımız bu fuara katıldılar. Bu sene İstanbul'dan 3 TIR ile geldiklerini anlatan Gürocak, buraya geldiklerinde okurların gazeteler, dergiler, kitaplar, eski haritalar, gravürler, film afişleri, müzik kasetleri, kağıt para, madeni para, pul, eski reklam afişleri gibi herkesin ilgi alanına yönelik koleksiyonluk malzemeleri bulabileceklerini söyledi.

Bu arada fuar girişinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde Kur'an-ı Kerim olan afişlerinin yan yana olması dikkat çekti.

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı

2016 yılının ilk kitap fuarı Ankara'da açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim