• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

2016 Yılının ’Bakliyat Yılı’ Olması

2016 Yılının ’Bakliyat Yılı’ Olması
Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serttaş, üretimin teşvik edilmesiyle Türkiye'nin yeniden bakliyatta ihracatçı konuma gelerek önemli bir...

Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serttaş, üretimin teşvik edilmesiyle Türkiye'nin yeniden bakliyatta ihracatçı konuma gelerek önemli bir aktör olabileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) 2016 yılını "bakliyat yılı" ilan ettiğini hatırlatan Serttaş, "Bu durum hiç kuşkusuz biz sektör temsilcilerini fazlasıyla memnun etmiştir. Bakliyat ürünleri, küresel beslenmenin yüzyıllardır en önemli köşe taşı olmuştur. Bilindiği gibi bakliyat ürünleri içerdiği yüksek protein, vitamin ve amino asitten dolayı hem kalp dostu hem de insan sağlığı açısından tüketilebilecek en sağlıklı ürünlerdir. 2016'nın "Uluslararası Bakliyat Yılı" ilan edilmesi, bu kadar önemli bir gıdanın tüm dünyada öneminin anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Bu konuda büyük emekleri olan ve benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Dünya Bakliyatçılar Konfederasyonu eski başkanı Hakan Bahçeci ve yeni başkan Hüseyin Arslan'a şahsım ve sektör adına teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin geldiği noktada bakliyatta kendi kendine yeten bir ülke olmadığını ifade eden Serttaş, "Geçmişte bakliyat üretiminde ve ihracatında en büyük aktör olan ülkemizin, "2016 Uluslararası Bakliyat Yılı'nda bu tahtı, bakliyatı Türkiye sayesinde öğrenen ve üreten diğer ülkelere kaptırmasının nedenleri araştırmalı. Ülkemizin önümüzdeki yıllarda tekrar bu çok önemli besin maddesinin global anlamda en büyük aktörü olması için Tarım Bakanlığımız nezdinde çözümler üretilmelidir. Geçmişte en büyük bakliyat üreticisi olan Türkiye, bugün maalesef ürettiği bakliyatla kendi kendine yeten bir ülke değildir ve birçok bakliyat çeşidini ithal etmeye başlamıştır. Ülkemiz, gerek iklim gerek arazi olarak bakliyat üretimine çok uygundur ve ülkemizin tekrar kendi kendine yetebilmesi, ihracatçı konumuna gelip en büyük aktör olması için sadece üretimin teşvik edilmesi ve iyi bir planlama yeterli olacaktır. Ülkemiz bunu fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim