• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

2 Günlük Aşk, Karakolda Bitti! Altınlarla Giden Suriyeli Kaçak Gelin Çetesi Yakalandı

2 Günlük Aşk, Karakolda Bitti! Altınlarla Giden Suriyeli Kaçak Gelin Çetesi Yakalandı
Milas'ta aralarında bir Türk ve 4 Suriyelinin olduğu 5 kişilik çete, vatandaşı evlilik vaadiyle kandırdı. 13 bin liralık altınları alıp kaçan çeteyi, MOBESE görüntüleri yakalattı.

Muğla'nın Milas ilçesinde aralarında bir Türk ve 4 Suriyelinin olduğu 5 kişilik çete, 35 yaşındaki Milaslı bir vatandaşı evlilik vaadiyle dolandırdı. İlk olarak imam nikahı kıyılarak gerçekleşen evlilik, sadece 2 gün sürdü.

EVLİLİK VAADİYLE GELDİ

Milas'ta ikamet ettiği öğrenilen M.S. adlı bir kişinin aracılık yaptığı, Suriye uyruklu ve Hatay'da yaşayan M.H., A.E., M.Y.B. adlı dolandırıcılar, 1993 doğumlu D.H. adlı gelin adayını da alarak Hatay'dan Milas'a geldi. Yapılan ilk görüşmenin ardından evlenmeyi kabul eden çiftler arasında imam nikahı kıyıldı. Çiftler ve yakınları nikahın ardından düğün alışverişini de yaptı.

ALTINLARI ALIP KAÇTI

2 gün boyunca aynı evde gelin adayı D.H. ile birlikte yaşayan Ö.U., 3'ncü gün sabah saatlerinden köydeki arazilerine bakmak üzere evinden ayrıldı. Bu ayrılışı fırsat bilen D.H, yakınlarına haber vererek düğün öncesi alınan altın ve kıyafetlerle evden ayrıldı.

EVE GELİNCE DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Komşular tarafından durumun fark edilmesi üzerine, damat Ö.U'ya haber verildi. Eve gelen damat, gelini ve alınan ziynet eşyalarını göremeyince dolandırıldığını anladı ve polise haber verdi.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ YAKALATTI

Olay yerine gelen Milas Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yapılan ilk incelemelerin ardından MOBESE görüntülerini izleyerek, Hatay plakalı aracı tespit etti. Çevre il ve ilçe emniyet müdürlükleri olaydan haberdar edilerek, araç ve içindeki şahıslar takibe alındı. Denizli'ye bağlı Çardak ilçe sınırları içerisinde durdurulan araç ve şüpheliler gözaltına alındı ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi. Bunun üzerine Denizli Çardak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden ekipler, araçla birlikte şüphelileri de alarak Milas'a getirdiler.

İKİ KİŞİ ARANIYOR

Suriye uyruklu şüphelilerin ilk ifadeleri tercüman aracılığıyla alınırken, 3 Suriye uyruklu şüpheliden; M.H, A.E. ve gelin adayı D.H. gözaltına alınırken olaya karıştığı belirtilen M.S. ve M.Y.B. adlı şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan ele geçirilen altınların toplam tutarının ise yaklaşık 13 bin lira olduğu belirtildi.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLAR

Yakalanan şüphelilerin başka illerde de benzer suçlara karıştığı ve daha önce aynı suçtan gözaltına alındıkları öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim