• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

19 Yaşında Göğsümüzü Kabarttı

19 Yaşında Göğsümüzü Kabarttı
Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana sanat Dalı, Arp Sanat Dalı öğrencisi Deniz Esen, Fransa'da düzenlenen Monaco Dünya Arp Festivali ve Yarışmasında...

Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana sanat Dalı, Arp Sanat Dalı öğrencisi Deniz Esen, Fransa'da düzenlenen Monaco Dünya Arp Festivali ve Yarışmasında kendi kategorisinde dünya birinciliği ödülüne layık görüldü.

19 yaşındaki Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana sanat Dalı, Arp Sanat Dalı öğrencisi Deniz Esen, Fransa'da düzenlenen Monaco Dünya Arp Festivali ve Yarışmasında kendi kategorisinde dünya birinciliği ödülüne layık görülerek Türkiye'nin göğsünü kabarttı.

İTALYA'DA EĞİTİM GÖRÜYOR

1997 yılında İzmir'de doğan Deniz Esen, müzik çalışmalarına 2004 yılında İKSV'de Alev Sezer'den piyano dersi alarak başladı. 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kursiyer giriş sınavlarını kazanarak, İzmir Devlet Opera ve Balesi Arp Gurup Şefi Sibel Efendiev ile ilk arp çalışmalarına başladı. 2011 yılında, aynı okulun lise giriş sınavlarını kazanarak profesyonel arp çalışmalarına devam etti ve aynı yıl solo bir dinleti verdi. İsabelle Moretti, Jana Bouskova, Edmar Castaneda, Şirin Pancaroğlu, Susann Mcdonald, Marie-Pierre Langlamett, İrina Zingg, Gabriella Bosio gibi ünlü arpistlerle çalıştı. 2014 yılında Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrasının açtığı seçmeleri kazanarak bu orkestra ile birlikte yurt içi birçok şehirde konserlerde yer aldı. 2014 yazında Anthony Lefevre ile arp regulasyon ve tamir teknikleri üzerine çalıştı. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lise bölümünden mezun oldu, aynı yıl İtalya Torino Conservatorio Statale Di Musica Giuseppe Verdi'nin açtığı lisans sınavını kazanarak, Gabriella Bosio ile çalışmalara başladı.

Deniz Esen, kazandığı ödülün ardından çalışmalarına İtalya Torino Conservatorio Statale Di Musica Giuseppe Verdi'de Gabriella Bosio ile devam ediyor.

19 Yaşında Göğsümüzü Kabarttı

19 Yaşında Göğsümüzü Kabarttı

19 Yaşında Göğsümüzü Kabarttı

19 Yaşında Göğsümüzü Kabarttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim