• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 17 Şubat Dünya Kediler Günü etkinlikleri çerçevevisinde çocuklarla birlikte sokak kedilerini besleyerek, çocuklara...

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 17 Şubat Dünya Kediler Günü etkinlikleri çerçevevisinde çocuklarla birlikte sokak kedilerini besleyerek, çocuklara kedi evi ve kedi maması dağıttı. Çocuklar oturdukları mahallelere kedi evlerini kurarak, sokak kedilerini ev sahibi yapacak.

Kağıthane Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü'nde, kediler için program düzenledi. Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çocuklarla birlikte kedileri besledi. İlkokul çocuklarının ve hayvan sever vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Başkan Kılıç, çocuklara kedi evi ve kuru kedi maması dağıttı. Çocuklar oturdukları mahalleye kedi evlerini kurarak, sokak kedilerini ev sahibi yapacak.

"SOKAK HAYVANLARIMIZIN HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, " Bugün 17 Şubat Dünya Kediler Günü. Bu gün münasebetiyle sokakta bizlere ihtiyaçları olan kedilerimize dikkat çekmek istedik. Hem Kağıthane'mizde hem de Kağıthane'mizin dışında bizlere ihtiyacı olan, ağzı olan, dili olan ama kendini ifade edemeyen sokak hayvanlarına, kedilere dikkat çekmek maksadıyla, Hayvan severler Meclisi'miz, İlçe Milli Eğitim Müdürü'mü, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan müdürümüz ile birlikte güzel bir etkinlik oldu. Sokak hayvanlarına, kedilerine sürekli sahip çıkıyoruz. Karda yiyecek bulamadıklarında yanlarındayız. Sıcakta su bulamadıklarında yanlarındayız. Kedi evleri ile diğer sokak hayvanlarına yapmış olduğumuz ortamlarla hep yanlarındayız" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ KEDİ EVLERİ İLE SOKAK HAYVANLARIMIZA SAHİP ÇIKACAK"

Hayvansever çocuklara mini kedi evleri hediye ettiklerini belirterek sözlerine devam eden Kılıç, " Çocuklarımıza kedi mamaları ile birlikte mini kedi evleri hediye ettik. çocuklarımız; evlerinde, evlerinin önlerinde, sokaklarında o kedi evlerini değerlendirecekler. kedilerimize sahip çıkacaklar" şeklinde konuştu.

"KEDİ EVLERİNİ YAŞADIĞIM BİNANIN ÖNÜNE KOYACAĞIM"

Kedileri çok sevdiğini belirten Berçem Bekiroğlu, "Çok güzel mini kedi evleri aldım. Bu kedi evlerini yaşadığım binanın önüne koyacağım. mamalarını, sularını, sütlerini hiçbir zaman eksik etmeyeceğim. Hayvanları çok seviyorum. Köpekleri, kedileri besliyorum. Kedilere de bir ev yapmış oldum. Onlar istedikleri gibi sokakta geziyorlar. Sonra zaten yatmaya buna gelirler. Kimse lütfen kedilere zarar vermesin.Biz de insanız. Onlara hep sevgi ve saygı göstermemiz lazım" diye konuştu.

"KEDİLERE İYİ DAVRANIN"

İnsanların kedilere zarar vermemeleri gerektiğini belirten Amina Guça Ev ise," İnsanlar kedilere iyi davransınlar. Onlar da bizim gibi kedi evi yapsınlar. kedilere yemekler, içecekler versinler.Bu kedi evini kapının önüne koyup, içine yemek ve içecek koyacağım. Kediler gelsin, yemeklerini yesinler." dedi.

Kedileri sevdiğini belirten Yusuf Can Çakır, " Kediler dünyanın en güzel varlıklarından biri. Kedilere bakmalıyız. Yazın, sıcak havalarda su şişelerini yarıdan kesi içlerine su doldurup dışarı koyabiliriz. Akşam yemeği yedikten sonra, artan yemeği onlara verebiliriz. Marketlerden kedi maması alıp sokaklara bırakabiliriz. Kedilere eziyet etmemeliyiz" dedi.

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı

17 Şubat Dünya Kediler Günü Kağıthane’de Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim