• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

17 Aralık soruşturmasında şok tahliye

17 Aralık soruşturmasında şok tahliye
Halk Bankası Genel Müdürü tahliye edildi.


tanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 17 Aralık'taki soruşturma kapsamında tutuklanan Halbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aslan'la birlikte 8 kişi daha tahliye edildi.

AVUKATININ BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Dün Arslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen tarafından yapılan tahliye talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Arslan'ın bu sabah tahliye edilmesine karar verildi. Şu anda Aslan'ın tahliye işlemleri yapılıyor.

AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA:

Aslan'ın avukatı Şen, tahliyeyle ilgili şunları söyledi: "Tutuksuz yargılanma hakkı herkese ait. Bizim de delillerimiz var. Ama halk önünde yargısız infaz yapıldı. Tahliyenin bir insanın hakkı olduğunu söylemek istiyorum. Şartlar oluşmuştur. Hakim de bu şartları değerlendirmiştir. İnsanları yargısız infaza kurban etmemek lazım."

SAVCI, TANIKLARI DİNLEMİŞTİ

Aslan'ın avukatı Prof.Dr. Ersan Şen, konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner'e bir dizi tanık dinletme talebinde bulunmuş, talebi değerlendiren Savcı Aydıner, önceki gün Halkbank Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan'ı dinlemişti.

Talep doğrultusunda Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık doğumlu Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu, imam hatip lisesinin müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan 7 kişi tanık olarak dinlenmişti.

MAL VARLIĞI ÜZERİNDEKİ TEDBİR DE KALDIRILMIŞTI

Aslan'ın 3 gün önce de mal varlığı üzerindeki tedbir kararı kaldırılmıştı.

EVİNDE, AYAKKABI KUTUSU İÇİNDE 4,5 MİLYON DOLAR BULUNMUŞTU

İstanbul'da 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde yapılan aramada kütüphanedeki ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar bulunmuştu.

"YEŞİLLER GELDİ"

Banka genel müdürünün eşinin telefon görüşmelerinde rüşvet alınan paralar için “Yeşiller geldi” dediği tespit edilmişti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim