• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

16 Ocak’ın Resmi Takvim’e Girmesi İçin Numan Kurtulmuş’a Dosya

16 Ocak’ın Resmi Takvim’e Girmesi İçin Numan Kurtulmuş’a Dosya
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, 16 Ocak Basın Onur Günü'nün resmi takvime girmesi için Başbakan Yardımcısı Prof.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, 16 Ocak Basın Onur Günü'nün resmi takvime girmesi için Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a dosya sundu.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a 16 Ocak Basın Onur Günü'nün takvime girmesi ve ülke genelinde kutlanması için dosya verdi. Kurtulmuş, Basın Onur Günü'nün Türkiye genelinde 16 Ocak 2017'den itibaren kutlanması için gerekeni yapacağı müjdesini verdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatında ilk ve tek basın toplantısı olan 16 Ocak 1923 tarihindeki basın toplantısını Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti uzun yıllardır Basın Onur Günü olarak kutluyor. Bu kapsamda ülke genelinde Basın Onur Günü olarak kutlanması konusunda geçtiğimiz ay Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Ordu'da gerçekleştirilen toplantıda sözlü olarak talebini iletti. Kocaeli'de sivil toplum örgütü, muhtarlar ve sendikaların başkanlarına yönelik toplantıda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, 16 Ocak Basın Onur Günü ile ilgili bilgilendirme yazısı, internet medyasının sorunları, yerel gazetelerin sorunları ve çalışanlara yönelik iyileştirmeler konusunda bir bilgilendirme dosyasını, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a sundu.

2017'DE KUTLANABİLİR

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Çetin Gürol, "Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a önceki akşam 16 Ocak tarihinin ülke genelinde Basın Onur Günü olarak kutlanması için Ordu ilinde sözlü olarak ilettiğiniz talebimizi bu sefer yazılı olarak sunduk. Ayrıca dosyamızda internet medyasının sorunları, televizyonlarımızın sorunları, gazetelerimizin sorunları ve çalışanlara yönelik iyileştirmeler ve çözümlerini içeren dosyamızı da kendisine verdik. 16 Ocak tarihinin takvimlerde yer alması için 16 Ocak 2017 öncesinde Bakanlar Kurulu Kararının alınması için gerekeni yapacağını ifade eden Başbakan Yardımcımız Kurtulmuş'a çok teşekkür ediyoruz. İktidarı ve muhalefeti ile tüm milletvekillerimiz bu konuda bize destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. 16 Ocak 2017 tarihinde ülkemizin dört bir köşesinde bu günümüzü kutlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

16 Ocak’ın Resmi Takvim’e Girmesi İçin Numan Kurtulmuş’a Dosya

16 Ocak’ın Resmi Takvim’e Girmesi İçin Numan Kurtulmuş’a Dosya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim