• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2 Mayıs'ta başlayacak

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2 Mayıs'ta başlayacak
Bu yıl 15.si gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıklarında sona gelindi.

Bu yıl 15.si gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıklarında sona gelindi. Programında, yurt içi ve dışından yıldız isimler ve önemli müzik gruplarının da yer aldığı festival, 02-28 Mayıs tarihleri arasında Mersin'in tarihi mekanlarında seçkin eserleri sanatseverlerle buluşturacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu, 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ile ilgili hazırlıkları, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Mersin Sanat Etkinlikleri Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıya Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve Festival Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Selma Yağcı, festivalin 2002 yılından bu yana, ulusal ve uluslararası alanda Mersin'in tanıtımında öncü bir rol üstlendiğini söyledi. Bu yıl 15'incisi düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıklarında sona gelindiğini anlatan Yağcı, "Yurt içi ve dışından yıldız isimler ile ünlü müzik gruplarının da programda yerini alacağı festival, 02-28 Mayıs tarihleri arasında şehrin önemli tarihi mekanlarında, seçkin eserleri sanatseverlerle buluşturacak. Festival kapsamında 17. Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği ve bu yıl "Mersin Yumuktepe İçin Müzik Arıyor" sloganıyla Yumuktepe'ye ithafen gerçekleştirilecek 6. Beste Yarışması, 02-07 Mayıs tarihleri arasında Mersin Kültür Merkezi'nde yer alacak diğer etkinliklerdir." dedi.

Festivalin açılış etkinliğinin 6. Beste Yarışması olmakla birlikte, festival açılış konseri olarak Ludwig van Beethoven'in "9. Senfoni" eserinin seslendirileceğini anlatan Yağcı, "Pek çok orkestranın ve önemli festivallerin kuruluş ve organizasyonunda yer alan Prof. Rengim Gökmen yönetiminde seslendirilecek konserde Türkiye'nin opera yıldızları Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar, Teyfik Rodos solist sanatçı olarak yer alacak. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun da yer aldığı açılış konseri, 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak." şeklinde konuştu.

Yağcı, festivalin öne çıkan diğer etkinlikleri hakkında ise şu bilgileri verdi: "Türkiye Bale Yıldızları, Boğaziçi Caz Korosu, Borusan Quartet, Karrin Allyson Jazz Quartet, Haydn Quartet, Turkuvaz Beşlisi, İmam Baildi, Flemenko'dan Anadolu'ya: Ekrem Düzgünoğlu, 6. Beste Yarışması ve 17. Mersin Polifonik Korolar Şenliği. Etkinlikler, başta Mersin Kültür Merkezi olmak üzere; St. Paul Anıt Müzesi, Soli Pompeipolis gibi tarihi mekanların yanı sıra modern mimarileriyle Mersin'e hizmet veren Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Konser Salonu ve Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alacak. İzleyiciler festival biletlerini, 15 TL ile 30 TL arasında değişen fiyatlarla, 07 Nisan Perşembe gününden itibaren Festival Ofisi'nden ve etkinlik günü etkinlik mekanından temin edebilecekler."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim