• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

14 Aralık medya operasyonu başladı

14 Aralık medya operasyonu başladı
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını unutturmak için yıldönümünde Zaman Gazetesi'ne 14 Aralık medya operasyonu adı altında, polis baskın düzenledi. Operasyon için 8 bin çevik kuvvet göreve çağırıldı.

Fuat Avni'nin Twitter'da duyurduğu operasyon başladı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını unutturmak için yıldönümünde Zaman Gazetesi'ne polis baskın düzenledi. Operasyon için 8 bin çevik kuvvet göreve çağırıldı. 8 bin çevik kuvvetin Gezi olayları gibi büyük bir eylemde göreve çağırılmazken medyaya operasyona çağırılması tepki çekti.

Öte yandan Samanyolu TV'nin Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan gözaltına alındığını yazdı. Avukat Fikret Duran da STV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Eskişehir'de Salih Asan ve Engin Koç'un, Van'da ise 1 kişinin evlerinden alındığını yazdı.

Saat: 08:21

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı açıklama yaptı. Dumanlı açıklamasında şunları dile getirdi: Buraya bizi almaya gelen beyefendiler demokratik, fiziki müdahale etmeden mesleki dayanışma olmadan, yaplan tepkiye küsüp giriyorlar. Ben de dedim, gelsinler. Kendisi gelsin diye bir şey söylemişler. Ben niye gideyim. Siz gözaltı kararı çıkarmışsınız. Gözaltına alınacak insan da sizi bekliyor. Giyinmiş kuşanmış bayram yerine gidiyor gibi bekliyorum. Niye küsüyorsunuz?

Saat: 08:00

Polis,hükümetin muhalifleri sindirme operasyonu kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca'nın evine polis baskın düzenledi. Karaca, şunları söyledi: Eğer gözaltı kararı varsa kendileriyle beraber gideriz. İçimiz huzurlu, alnımız ak, başımız dik. Allah'a hamd olsun böyle bir Hizmet kurumunda çalışıyoruz. Ne gam ne keder olur ki önemli olan millete hizmet etmek, biz de burada kalbimiz mutmain bir şekilde bekliyoruz. Ama bu görüntüler Türkiye'ye yakışan görüntüler değil.

Saat: 07.18

Polis, Zaman binasında: Basın kuruluşlarına yönelik operasyon yapılacağı iddialarının ardından polis ekipleri saat 07.15 sıralarında Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Ekipler, kapıda "Özgür basın susturalamaz" sloganlarıyla karşılandı. Polis ekipleri kapıdan içeri girmeye çalışıyor.

Saat: 07.15

Fuat Avni'nin Twitter'da duyurduğu operasyon başladı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını unutturmak için yıldönümünde Zaman Gazetesi'ne polis baskın düzenledi.

Saat: 06.21

Avukat Fikret Duran STV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını, Eskişehir'de Salih Asan'ın ve Engin Koç'un evlerinden alındığını yazdı. Duran, "Salih Asan ve Engin Koç'un ev ve işyerinde arama kararı yok. Gözaltina alındılar su an Eskişehir terörle mücadele şubeye gotürülüyorlar." yazdı.

Saat: 05.35

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, destek için Zaman Gazetesi'ne geldi.

İdris Bal, Zaman Gazetesini ziyaret etti

Saat: 03.00

Zaman Gazetesi yayın toplantısı bugün saat 03:00'te yapıldı.

Saat: 02:00

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan destek için Zaman Gazetesi'ne geldi.

Saat: 01.20

Twitter'daki iddialar üzerine gazeteye gelen Zaman editörleri ve çalışanları gazetede 'Bekliyoruz' mesajı verdiler.

Saat: 23.50

Okurlara bir açıklama yapan Ekrem Dumanlı, “Bu Türkiye’nin özgürlük meselesidir, basın susturulamaz.” dedi. İddialara sessiz kalan medyaya da seslendi: “Birbirlerini yesinler diyerek masanın arkasına saklanmayın. Korktukça korku imparatorluğu büyüyor, siz sustukça herkesi yıldırdığını sanan insanlara gün doğuyor. Korkmayın, susmayın.”

Saat: 23.10

Haberin duyulması üzerine binlerce Zaman sevdalısı, destek için gazete önünde toplandı. 'Zaman susmaz', 'Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah'ı var' sloganları atıldı.

Saat: 22.30

Hükümetin, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının gündeme gelmesini engellemek için bir haftadır operasyon yapacağı konuşuluyor. Twitter fenomeni Fuat Avni, dün gece Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 47 ismin gözaltına alınacağını iddia etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim