• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

13 Büyükşehir’in Daire Başkanları Konya’da

13 Büyükşehir’in Daire Başkanları Konya’da
Konya Büyükşehir Belediyesi, 13 Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal Hizmetler Dairesi ile Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi yöneticilerini ağırlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 13 Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal Hizmetler Dairesi ile Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi yöneticilerini ağırlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına giren tarımsal konularda daha iyi yatırım yapabilmek amacıyla 13 Büyükşehir Belediyesi'nin Tarımsal Hizmetler Dairesi ile Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi yöneticileriyle istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek toplantıların açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, belediye olarak tarıma desteği en üst düzeyde tuttuklarını söyledi. Yeni yasa ile tarımsal hizmetler, kırsal kalkınma ve muhtarlık hizmetlerinin belediyeye dahil olduğunu hatırlatan Ötegen, "Belediye olarak tarıma desteği en üst düzeyde tutmaktayız. Her alanda yenilikçi yaklaşıma, insanımızı daha girişimci ve üretken yapmaya, topraklarımızın kalitesinin artırılmasına ve verimliliğinin takibine, su sorununun azaltılmasına, üretim çeşitliliğine, fide ve fidan desteğine, soğuk hava depolarına nitelikli tarım araçlarına, kadın ve erkek çiftçilerimizin eğitimine, helal, doğal ve organik üretime, çevreci yaklaşıma, köyden, beldeden göçün anlamsız hale getirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yasanın hayata geçmesiyle tüm yerleşim yerlerinin mevcut durumunu ve potansiyelini yerinde tespit ettikten sonra danışma toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Ötegen, tarım konularındaki destek ve eğitimler ile muhtarlıklarla ilgili faaliyetleri de yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

Tarım ile ilgili yapılacak hizmetler konusunda fikir alışverişi yapılan toplantıda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Turan, Konya tarımı ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal faaliyetleri; Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık da bütün birimlerle yaptıkları otomasyon ve koordinasyon hakkında sunum yaptı.

Toplantılara Konya ile birlikte Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Kahraman Maraş, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin Tarımsal Hizmetler ile Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkaları ve şube müdürleri katılıyor.

13 Büyükşehir’in Daire Başkanları Konya’da

13 Büyükşehir’in Daire Başkanları Konya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim