• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

13 bin 700 amatör spor kulübüne destek

13 bin 700 amatör spor kulübüne destek
Gençlik ve Spor Bakanlığının amatör spor kulüplerine destek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmada, Türkiye genelindeki 13 bin 700 amatör kulübe spor malzemesi desteği sağlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde amatör spor kulüplerine verdiği destek kapsamında Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Her zaman amatör sporların yanındayız. Amatör kulüpleri ayakta tuttuğumuz, sayısını artırdığımız sürece gençlerimiz sokaklarda olmayacak. Sahalarda, salonlarda olacak. Devlet olarak yanlarındayız, onlara her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Belediyelerle bunu başaracaklarını kaydeden Bakan Bak, "Herkes elinden geleni yapıyor ama bu kulüpleri ayakta tutan, özveride bulunan yöneticiler büyük görev yapıyorlar. Özveriyle çalışan antrenörlerimiz büyük iş yapıyorlar. Uyuşturucuyla mücadele etmemiz lazım. Uyuşturucuyla mücadelenin en önemli noktası çocuklarımız." diye konuştu.

Spora yapılan bir liralık yardımın 4-5 lira olarak geri döndüğüne dikkati çeken Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor yapanlar toplumla barışık oluyor, arkadaşlarıyla paylaşmasını öğreniyor; etrafa saygılı olmasını, kötü alışkanlardan uzak kalmasını öğreniyor. Eve gidiyor enerjisini atmış oluyor. Ailesi zaman zaman maçını izlemeye geliyor. Evde biri spor yapıyorsa ailede de huzur var. Spor yaşam tarzımız olmalı. Çocuklarınızı elinden tutun kulüplere götürün. Spor okulları açıyoruz. Bütün sahalara, yerlere ulaşacağız; destek olacağız. Gençler, sportif gençler olarak yetişsinler." 

"Amatörlerin içinden geliyorum"

Osman Aşkın Bak, Bakanlık olarak Türkiye genelinde malzeme dağıtımı yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Törenlerden birini de Kağıthane'de yapalım istedik. Ben yıllar önce şu gençlerin olduğu yerdeydim. Amatörlerin içinden geliyorum. İnönü Stadı'nın altında amatör spor kulüplerinin federasyonu vardı, sicil şefliği vardı. Kulübüm adına lisans çıkarmaya gittim. O günden bu yana pek çok ağabeyimiz, dostluğumuz oldu. Türk amatör sporuna hizmet ettiler. Nereye baksak dostları, hocaları görüyoruz. Bu camianın bize öğrettiklerini görüyoruz. Bütün bunların yanında amatörlerin hamisi, Türk sporunun hamisi Sayın Cumhurbaşkanımızı görüyoruz. O da amatörlerden, çamurlu sahalardan geldi. Amatör kümede futbol oynadı. İETT, Camialtı'nda, Erokspor'da oynadı. Ben de Erokspor'da oynadım. Kasımpaşa'da yöneticilik yaptım. İBB'de yaptım. Amatör camianın içindeydik. Bunların hepsini bu mektepte öğrendik."

13 bin 700 amatör spor kulübüne destek

Konuşmaların ardından Bakan Osman Aşkın Bak, amatör sporculara malzemelerini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının amatör spor kulüplerine destek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmada, Türkiye genelindeki 13 bin 700 amatör kulübe spor malzemesi desteği sağlanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim