• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

12. KOBİ Zirvesi 27-28 Nisan’da İstanbul’da Yapılacak

12. KOBİ Zirvesi 27-28 Nisan’da İstanbul’da Yapılacak
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), TOBB ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen XII.

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), TOBB ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen XII. KOBİ Zirvesi, "Girişimci Ekosistemi" ana temasıyla 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Zirve ile ilgili TOSYÖV'den yapılan açıklamada "Girişimci Ekosistemi" ana tema çerçevesinde iki gün boyunca yapılacak oturumlarda; "Girişimci Dostu Düzenleyici Çerçevenin Geliştirilmesi', "Yenilikçi Girişimciliğin Desteklenmesi ve Sınai Mülkiyetin Önemi', "Tematik ve Genel Destekler', "Girişimcilerin Finansmana Erişiminin Kolaylaştırılması', "Savunma Sanayi ve Uydu Uzay Teknolojilerinde KOBİ'ler', "Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmesi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri" değerlendirileceği bildirildi. Açıklamada kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, akademi dünyasının, özel sektörün, KOBİ'lerin ve girişimcilerin önemli temsilcilerini buluşturan; çözümleyici ve yol gösterici düşünce ve önerileri interaktif ortamda paylaştıran zirvenin, ortak akıl ve sinerji ile kamuoyunun değerlendirmesine sunacağı sonuç bildirgesinin bir yol haritası çizileceği bildirildi.

TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez, yapılan açıklamada KOBİ Zirvesinin girişimcilik konusuna odaklanması, Türkiye'nin yaşamakta olduğu kapsamlı dönüşüm süreçleriyle örtüştüğünü belirterek, "Bilindiği gibi Hükumet Türkiye Girişim Stratejisi ve Eylem Planı'nı (GİSEP) açıkladı. Bu konuda, 6 stratejik hedef ve 64 eylem planı belirledi. Bu demektir ki "Girişimcilik" artık Türkiye'nin değişmez gündemi olacaktır. Ülke olarak hedefimiz, en geç 2023 yılına kadar, sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma için küresel rekabet koşullarını kazanmaktır. Bunun mümkün tek çaresi, düşük teknolojili geleneksel üretimden çıkarak yüksek katma değerli üretime geçmektir. Bu temel şartın önşartı ise beşeri sermaye açısından yaratıcı, yenilikçi ve GİRİŞİMCİ olmaktır. Türkiye, ölçek temelinde bu özellikleri kazanmış az sayıda işletmenin varlığı ve başarısı ile yetinemez olduğu için "girişimci" kavramıyla ifade ettiğimiz fiziki ve düşünsel bütün özellikleri yüz binlerce KOBİ'ye kazandırmak zorundadır. 12. KOBİ Zirvesi'nin zaviyesi bu olacaktır" dedi.

Başkan Yalçın Sönmez, TOSYÖV olarak "Girişimcilik" konusuna tarihi bir misyon yüklendiklerini, bu nedenle 12. KOBİ Zirvesi'ne, konuya tarihi bir derinlikten bakılmasını önerdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Türkiye yakın tarihinde yaşadığı çok zor dönemlerden geçerek bugüne geldi. Öyle dönemler oldu ki 7'den 70'e herkesin girişimci olması gerekiyordu ve bu ülkede hiç kimse o dönemlerde "Ben asla girişimci olamam" demedi. Bu nedenle objektif olmalıyız. Her dönemin kendine özgü girişimcisi vardır ve Türk toplumu bu girişimci potansiyelini ortaya koyabilmiştir. 12. KOBİ Zirvesi'nin aradığı "Girişimci', bilişim teknolojileri ve bilgi çağının ekonomik ve sosyal problemlerini çözecek girişimcidir."

Bu tanıma uyan girişimciyi yetiştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini bildiren Sönmez açıklamasında, "Sanayi 4.0 geliyor. Buna "4. Sanayi Devrimi" deniyor. Öncülüğü Avrupa, ABD ve Çin yapıyor. Nesnelerin interneti ya da dijital dönüşüm çağı da diyebiliriz. Bu devrim, geleneksel tüm yapıları dönüşüme zorlamaktadır. Türkiye bu basıncın altına girmiştir. 12. KOBİ Zirvesi'nin bu bağlamda girişimci tanımını geliştirmesi ve derinleştirmesi beklenmelidir"ifadesini kullandı. Girişimciliğe yatırımın en stratejik alanının eğitim olduğunu bildiren Yalçın Sönmez, girişimci eğitimine yatırım Türkiye'nin baş meselesi haline geldiğini bu nedenle ve bundan böyle özel kesimde ve kamuda girişimci eğitimi katma değeri en yüksek yatırım olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Diğer yandan Türkiye formel veya informel, bir bütün olarak eğitim sistemini girişimci yetiştiren bir yapıya dönüştürmesi gerektiğini ifade eden Sönmez, girişimci bir toplum ancak böyle yapılabileceğini bildirdi.

12. KOBİ Zirvesi 27-28 Nisan’da İstanbul’da Yapılacak

12. KOBİ Zirvesi 27-28 Nisan’da İstanbul’da Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim