• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

12 Gündür Kayıp Olan 11 Yaşındaki Engelli Kız Bulundu

12 Gündür Kayıp Olan 11 Yaşındaki Engelli Kız Bulundu
Siirt'in Pervari ilçesinde evden çıkan ve kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli 11 yaşındaki kız çocuğu 12 gün sonra bulundu. Engelli kız doğada ot yiyerek hayatta kalmış.

Siirt'in Pervari ilçesinde evden çıkan ve kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli 11 yaşındaki kız çocuğu 12 gün sonra bulundu. Kendi köyünden yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan çocuğun yabani otları yiyerek hayatta kaldığı tahmin ediliyor.

12 GÜN ÖNCE EVDEN ÇIKTI BİR DAHA HABER ALINAMADI

Pervari ilçesine bağlı Palamutlu köyünde ikamet eden Tahir Demirtaş, 12 gün önce zihinsel engelli olan 11 yaşındaki kız çocuğu Halime Demirtaş'ın evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığına ilişkin Palamut Köyü Karakolu'na yaptığı ihbar üzerine olay yerine Siirt Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

KÖYÜNDEN 50 KİLOMETRE UZAKTA BULUNDU

Çevre köylerdeki jandarma, korucu ve AFAD ekipleri tarafından Palamut köyü kırsalında başlatılan arama kurtarma çalışmalarına eğitimli arama kurtarma köpekleri ve dronerlerin desteğiyle arama tarama çalışmaları başlatıldı.

Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Demirtaş, 12 gün sonra vatandaşlar tarafından kendi köyünden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Alkumru Köyü Kargacık mevkiinde baygın halde bulundu.

HASTANEYE KALDIRILDI

Durumun jandarmaya haber verilmesiyle olay yerine sevk edilen AFAD ve sağlık ekipleri tarafından Demirtaş, Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

"OT YİYEREK HAYATTA KALMIŞ"

Kızı bulunduğu için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden baba Demirtaş, yaptığı Kürtçe konuşmada kızının 12 gündür ot yiyerek hayatta kaldığını söyledi.

Baba Demirtaş şöyle konuştu:

"Kızım kaybolduktan sonra asker, korucular AFAD ile birlikte 12 gündür arıyorduk, bulamadık. Bugün köylüler bulmuş hastaneye kaldırdılar bize haber verdiler, biz de geldik. Sağlık durumu şu an iyi, 12 gün kayıp olmasına rağmen sağlık durumu gayet iyidir. Ölmemiş bizim için yeterlidir."

AFAD İl Şube Müdürü Cahit Akkoyun, kaybolan kız çocuğun bulunması için devletin tüm imkanları seferber edildiğini söyledi. Eğitimli köpek ve insansız hava aracı dronerlerle yapılan arama kurtarma çalışmaların 12 gün sürdüğünü anlatan Akkoyun, şunları kaydetti: "Bize ilk ihbar geldiği andan itibaren Siirt'ten AFAD ekiplerimizi olay yerine yönlendirdik. Hemen Van ekiplerimizde Van ili sınırları tarafından başlattıkları arama çalışmalarıyla bize katıldılar. Jandarma, korucu ve köylülerin desteğiyle başlatılan arama çalışmalarımıza eğitimli arama kurtarma köpekleri ve jandarmaya ait dronerlerle destek verildi. Bölgedeki tüm köy muhtarlarına haber verildi. En son bugün 12 gün aradan sonra köylüler tarafından Alkumru köyü yakınlarında bulundu. Çok şükür sağlık durumu gayet iyi olan kız çocuğumuzun bu süre içerisinde yabani otlar yiyerek hayatta kaldığını düşünüyoruz."

Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Halime, sürekli aç olduğunu sayıklarken yaklaşık 4 saatlik müşahade altında tutulduktan sonra ailesine teslime edilerek taburcu edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim