• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

12. Akbank kısa film festivali başvuruları başladı

12. Akbank kısa film festivali başvuruları başladı
Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 12. yaşını kutluyor.

Türkiye’de kısa film alanında etkin bir platform oluşturan Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 12. yaşını kutluyor. Yeni fikirleri destekleyerek genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan Festival, Ulusal Yarışma ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor.

12. Akbank Kısa Film Festivali’ne son başvuru tarihi 30 Kasım 2015, Pazartesi olarak açıklandı. Bu sene ilk kez “Perspektif” başlığı altında yeni bir bölümün yer alacağı festivalde, Ulusal Yarışma ve Uluslararası Yarışma kapsamında jüri tarafından seçilecek en iyi filmler 5.000 $ ile ödüllendirilecek.

12. Akbank Kısa Film Festivali, 7-17 Mart 2016 tarihleri arasında Festival Kısaları, Dünyadan Kısalar, Perspektif, Kısadan Uzuna, Belgesel Sinema, Özel Gösterim, Deneyimler, Atölye ve Söyleşi bölümleri ile sinema tutkunlarıyla buluşacak. 12. Akbank Kısa Film Festivali yarışması başvuru formlarını, Akbank Sanat’tan ya da www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adreslerinden temin edilebilirsiniz.

12_-akbank-kisa-film-festivali.jpg

12. Akbank Kısa Film Festivali Ulusal ve Uluslararası Yarışma Katılım Koşulları

1- Film veya video formatlarında çekilmiş Kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlar yarışmaya katılabilir.

2- Yarışma, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki kategoride yapılmaktadır.

3- Ulusal yarışmaya T.C. uyruklu herkes katılabilir. (Akbank çalışanları yarışmaya katılamaz.)

4- Uluslararası yarışmaya yabancı veya T.C. uyruklu herkes katılabilir. (Akbank çalışanları yarışmaya katılamaz.)

5- Süresi 30 dakikayı aşmayan filmler başvuru yapabilir.

6- Katılacak filmler “PAL” sistemiyle kaydedilmiş olmalıdır.

7- 1 Ocak 2015'ten itibaren hazırlanmış olan filmler başvuru yapabilir. Akbank Kısa Film Festivali dışındaki ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak katılmaya engel değildir.

8- Festivale katılmak isteyenler, başvuru formunu Akbank Sanat'tan veya festivalin web sayfasından edinebilirler.

9- Birden fazla filmle yarışmaya katılmak serbesttir.

10- Festivale gönderilen filmlerin, yönetmen adı belirtilerek ticari amaç gözetmeksizin Akbank Sanat etkinliklerinde yer alması ve “Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde” etkinliğinde gösterilmesi yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır. Buna ek olarak, festivalin tanıtımı amacıyla filmlerden küçük kesitler veya fragmanlar farklı mecralarda (televizyon, radyo ve internet) gösterilebilir.

11- Ön seçici kurul ve jürinin yargısı kesindir. Ön seçici kurul bir filmi yarışma dışı seçki olan “Perspektif” bölümüne önerebilir.

12- Ön elemeyi geçmiş filmler festival kapsamında oluşturulacak programda izleyiciyle buluşacaktır.

13- Festivalin son başvuru tarihi 30 Kasım 2015'tir.

14- Katılımcıların, en geç bu tarihe kadar Akbank Sanat adresine; a- Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu (veya www.akbankkisafilm.com adresinden doldurulmuş online başvuru formunun imzalı çıktısı) b- Filmin 1 adet Blu-Ray veya DVD kopyası (İngilizce altyazılı) c- Başvuru CD’sini göndermelidir. (CD’nin içinde olması gerekenler aşağıdaki gibidir) • Festival kataloğu için filmle ilgili iki adet görsel (jpeg formatında, en az 1920x1080 piksel boyutlarında) • Filmin diyalog metni • Başvuru formunda yazan film bilgilerinin bulunduğu Word dosyası

15- Ulusal ve Uluslararası kategoride “En İyi Film” ödülü alan eserlerin sahipleri Akbank Sanat tarafından 5.000'er USD ile ödüllendirilecektir.

16- Ön elemeyi geçen filmler için gereken festival gösterim kopyaları, eser sahipleri tarafından dijital video (HD-H264 veya Blu-Ray) formatında hazırlanmalı ve festival komitesine ulaştırılmalıdır.

17- Katılan filmler festival sonrası iade edilmez.

18- Ulusal ve uluslararası yarışmada, filmlerin İngilizce altyazıları tamamlanmış ve filmin üzerine yazılmış olarak teslim edilmesi mecburidir. Ulusal yarışmada, orijinal dili Türkçe olmayan filmlerin, Türkçe ve İngilizce altyazıları tamamlanmış ve filmin üzerine yazılmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

19- Telif hakları konusunda sorumluluk eser sahibinindir.

20- Festivale katılan filmler önce ön elemeden geçecektir. Festival ödül töreninden bir gün önce yapılacak jüri toplantısında, jüri kararıyla kesin sonuçlar belirlenecek ve festival ödül töreninde açıklanacaktır.

21- Yarışma katılım koşulları, bu madde dahil olmak üzere yirmi bir (21) maddeden oluşmaktadır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim