• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

11 Bin Yatırım, 100 Bin İstihdam

11 Bin Yatırım, 100 Bin İstihdam
Isparta'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD 1 Sözleşme Teslimi ve IPARD 2 Lansman Töreni düzenlendi.

Isparta'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD 1 Sözleşme Teslimi ve IPARD 2 Lansman Töreni düzenlendi. TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, 5 yılda toplam 15 çağrı sonunda 11 bin yatırım için sözleşme imzaladıklarını belirterek, yatırımlarla 100 bin kişiye istihdam hedeflediklerini söyledi.

Sözleşme Teslimi ve Lansman Törenine AK Parti Milletvekili Said Yüce, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, ilçe belediye başkanları ve üreticiler katıldı.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM HEDEFİ

TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, 2007 yılında kurulduklarında kurumu kimsenin tanımadığını, ne iş yaptığını, kime destek verdiğini bilmediğini belirterek, "Sayın Vali Vahdettin Özkan, bu kurumun kuruluşunda en büyük emeği verenlerin başında gelir. Şimdi bugünlere gelindi. Biz 2011 yılının ağustos ayından beri 15 çağrıya çıktık. 11 bin projeyle sözleşme imzaladık. 2001 ağustosunda 41 projeden dördünü imzalarken, bugün 11 bin sözleşme imzaladık. 42 ile 6.1 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımın 3.5 milyar lirası hibe olarak üreticilere aktarıldı. Bu projelerle 50 bin istihdam sağlandı. Şu anda yüzde 40-50 kapasitelerle yatırımlar çalışıyor. Bunları yüzde 60-80'lere ulaştırdığımızda 11 bin projede 100 bin kişiye istihdam sağlamak hedefindeyiz" dedi.

"ISPARTA'DA 173 SÖZLEŞME İMZALANDI"

Isparta'nın tarımın modern bir şekilde yapılan ender şehirlerden birisi olduğunu aktaran Nazlı, "Isparta'da 173 projeyle sözleşme imzalandı. 137 milyon liralık yatırım yapıldı. Kırsal alana yapacağınız yatırımların çarpan etkisi daha fazla. 173 sözleşmeyle bin 58 vatandaş istihdam edildi. Dolaylı istihdamı oluşturup sektörlere katkımız var. Bunlar makine ekipman inşaat ve danışmanlık sektörü. Isparta'ya önümüzdeki süreler için odaklandık. Süt hayvancılığında bu şehrin büyük avantajı var. Değerli yatırımcılarımıza burada süt hayvancığı yatırımını tavsiye ediyorum. Isparta, Türkiye'nin meyve sebzede önemli şehirlerinden birisi. Eğirdir Meyve Araştırma gibi önemli bir enstitüsü var. Elmada Isparta Türkiye'nin başkentidir. Özellikle soğuk hava depoculuğunda daha ileri noktaya taşımayı planlıyoruz. Su ürünleri alanında Isparta yine önemli bir nokta. Hem işleme hem de üretme ile ilgili tesisleri desteklemeyi düşünüyoruz. Daha fazla yatırım planlıyoruz. Isparta gül şehri. Gülle ilgili hedeflerimiz olacak. Bundan sonraki dönemde gülün işlenmesi ve diğer yatırımlarla ilgili yatırımcılarımızı buraya davet ediyorum. Buyurun il koordinatörlüğümüze gelin. Uzman arkadaşlarımız sizlere rehberlik etmek için bekliyorlar. Bu dönmede buğday tavukçuluğu, manda sütü yetiştiriciliği, makine ekipman parkuru kurulması, yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki yatırımları destek kapsamına almış bulunmaktayız" bilgisini verdi.

"TERÖRLE MÜCADELEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ"

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce de Dünya'daki krizlerin Türkiye'yi teğet geçtiğini belirterek, "Ama biz yıllık ortalama 4.8 büyüdük. Türkiye zenginleşti. Yatırımları 30 kat arttı. Sadece ekonomik büyümesiyle değil siyasi vesayetlerin kakmasıyla, demokrasinin önünün açılmasıyla da önemli adımlar attı. Türkiye'nin 14 yılda kazanımlarına baktığınızda önümüzdeki dönemlerde bunu katlayacağını söyleyebiliriz. 1 Kasım seçimlerinden sonra, seçim öncesi verilen vaatlerde, reformların yüzde 67'si gerçekleşti. Bugün Türkiye'de insanlar görüş ve fikirlerini rahatlıkla söyleyebilir hale geldiler. Etrafımızda büyük yangınlar var, savaşlar var. Bundan en az etkilenen ülkeyiz. Şuna şükretmek lazım siyasi, ekonomik istikrarın ne kadar önemli olduğunu yaşadıklarımızla görüyoruz. Terörle mücadelede hükümetin ve devletin gösterdiği gayretle önemli mesafe katettik. Bu mücadeleden de alnımızın akıyla çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sınırlarımızda olan bu sıkıntılı halin de ben birkaç ay içinde huzura kavuşulacağını, endişe edilecek bir şey olmadığını sizlere duyurmak istiyorum. Kimse ümitsizliğe kapılmasın" diye konuştu.

"İLÇELERİN KALKINMA PLANI HAZIRLANIYOR"

TKDK projelerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Vahdettin Özkan, "10.Kalkınma Planı'nda, kırsal kalkınma ifadesini özellikle ilçeler bazında yaşam kalitesini artırmak üzere her ilçede ayrı ayrı kırsal kalkınma planı hazırlanması vurgulanıyor. Biz Isparta'da kırsal kalkınma planını hazırladık. Kalkınma planı artık ilçelerde de yapılıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 15'inci çağrı sonunda projesi kabul edilen 10 yatırımın sözleşme belgeleri yatırımcılara dağıtıldı.

11 Bin Yatırım, 100 Bin İstihdam

11 Bin Yatırım, 100 Bin İstihdam

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim