• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

11 ameliyat sonrasında ilk nefes!

11 ameliyat sonrasında ilk nefes!
Cezayir ve Tunus’ta 10 ameliyat olan burun deliklerinin arka kısmı kapalı doğan İnes Nas bebek Türkiye’deki 11’inci ameliyatla sağlığına kavuştu.

Cezayirli İnes Nas bebeğin doğumdan hemen sonra oksijen eksikliğinden rengi soldu ve morardı. Nas Ailesi, acil olarak kulak-burun-boğaz doktoruna yönlendirildi. İnes Nas bebek, ilk ameliyatını üç günlükken oldu.

Ameliyattan sonra solunum cihazını çıkardıktan iki-üç gün sonra yine nefes alamamaya başladı. Aile bu şekilde sürekli doktor doktor gezdi, İnes Nas bebek ameliyatlara girdi. Cezayir'de toplam 8 ameliyat geçirdi, her ameliyattan sonra durumu daha da kötüleşti.

Sekiz ay boyunca burnunda tamponlarla, solunum hortumlarıyla, ağlayarak, nefes alamayarak yaşadı. En sonunda aileyi, Tunus'ta bir hastaneye yönlendirdiler. İnes Nas, 7 ve 8 aylıkken Tunus'ta iki ameliyat daha oldu ve durumu daha da kötüleşti.

ŞU AN RAHAT NEFES ALIYOR

Daha sonra internetten yurtdışındaki doktorları araştırmaya başlayan aile Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Anadolu Sağlık Merkezi'ne geldiklerinde bebeğin 10 aylık olduğunu belirten baba Ömer Nas, "Kızımın 11'inci ameliyatını Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası gerçekleştirdi. Bebeğimiz şu an 18 aylık, kontrollerini yaptırmak için geldik. Kızım şu an çok iyi, çok rahat nefes alıyor. Hiçbir şekilde nefes alma sorunu yok. Daha önceki ameliyatlardan en fazla iki-üç gün sonra durumu kötüye gidiyordu. Çocuğumuz çok sıkıntı çekti. İyi ki Türkiye'ye geldik. Kendimizi evimizde gibi hissettik" diye konuştu.

Anne Turabi İmen ise kızlarının iyileştiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

7 BİN DOĞUMDA BİR RASTLANIYOR

Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, İnes Nas'ın doğuştan burun deliklerinin arka kısmının tümüyle kapalı olması probleminin olduğunu belirterek; "Hastamız burun solunumu yapamıyor, ağzından solunum yapmak zorunda kalıyordu. Hastanemizde 11'inci ameliyatını gerçekleştirdik. Başarılı bir ameliyat sonrası koanal atrezi plaklarını endoskopik olarak açtık ve burun arka tarafını solunuma dahil ettik."

"Ameliyat sonrası sekizinci ayda kontrole gelen hastamızın burun deliklerinin açık olduğunu ve burun solunumu yaptığını tespit ettik. Koanal atrezi dediğimiz bu sorun ortalama 7 bin doğumda bir rastlanılan ve özellikle kız çocuklarında görülen nadir bir problemdir. Sıklıkla tek taraflıdır. İki taraflı olduğunda acil müdahale edilmelidir" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim