• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

‘100. Yılında Çanakkale Zaferi’ Resim Sergisi Başkent’te

‘100. Yılında Çanakkale Zaferi’ Resim Sergisi Başkent’te
Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ümraniye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "100. Yılında Çanakkale...

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ümraniye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "100. Yılında Çanakkale Zaferi" adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

2004 yılından bu yana kültür alanında çalışmalar yürüten Ümraniye Belediyesi, bu kez de Ankara'da bir sergi açılışı gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen sergi de, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Resim yarışmasının 10. ve 11. yılında dereceye giren eserler görücüye çıktı. Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü Hasan Rıza Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk ve birçok sanatsever katıldı.

Açılış konuşmasına Ümraniye Belediye başkanı ve ekibine teşekkür ederek başlayan Ataş, "Çanakkale'nin 100. Yıl Dönümü'nde böyle bir sergi açılması anlamlı. Çanakkale zaferi bugün Türkiye'nin önemli dönüm noktalarından birtanesi. Ancak yeni nesillerimiz maalesef bu zaferin ne anlama geldiğinin belki birçoğu farkında değil. Bu farkındalığı oluşturmak adına Ümraniye belediyemizin bu anlamda önemli çalışmaları olmuştur. Burada ki eserleri gezdiğimiz zaman Çanakkale'yi çok iyi ifade eden eserler var" diye konuştu.

Sergi hakkında bilgi veren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, "Bu etkinliği çok önemsiyoruz. Çünkü Çanakkale'nin 100. zafer yılı 2015 ve ülkemizin kurtuluşunda ki son nokta. O sebeple her zaman zihinlerde tutulması gereken ve gençlerimizin önemini asla unutmaması gereken çok önemli bir olay, tarihin dönüm noktası. Ümraniye Belediyesi olarak Çanakkale ruhunu bütün gençlere bir şekilde yansıta bilmek için yıllardır farklı çalışmalar yapıyoruz. Bu sergi de yer alan eserlerimiz bizim artık uluslar arası boyutta takdir edilen Ümraniye Belediyesi şiir, hikaye, resim yarışmalarımız da 2014 ve 2015 Çanakkale konulu yarışmalarımız da dereceye giren eserlerden oluşuyor. Bunlar uluslar arası çapta yarışmada bize başvurup, yüzlerce eser içerisinde kurul tarafından seçilen eserlerden oluşuyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Öztürk, resim sergisinin Ocak sonuna kadar ziyaretçilere açık olacağını kaydetti.

Sergi kurdele kesiminin ardından ziyaretçilerine açıldı.

‘100. Yılında Çanakkale Zaferi’ Resim Sergisi Başkent’te

‘100. Yılında Çanakkale Zaferi’ Resim Sergisi Başkent’te

‘100. Yılında Çanakkale Zaferi’ Resim Sergisi Başkent’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim