• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile bir açıklamada bulunarak "Haber alma özgürlüğü ile dünyamız...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile bir açıklamada bulunarak "Haber alma özgürlüğü ile dünyamız küçülmüş ve kıtalar arası mesafe saniyelere dönüşmüştür " dedi.

Saniyeler içerisinde bilgi sahibi…

Bireylerin en doğal haklarından birinin doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü olduğunu, bunu da topluma ulaştıran basın mensuplarının varlığı ile kullanabildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, haber alma teknikleri, rekabet, iletişimdeki gelişmeler ile dünyanın bir noktasındaki haberden tüm dünyanın saniyeler içerisinde bilgi sahibi olduğunu yani dünyanın çok küçüldüğünü söyledi.

Sizlerin sayesinde Dünyadan haberdar oluyoruz

Basın mesleğinin zevkli, heyecanlı ve hareketli bir meslek olduğunu ancak gazetecilik mesleğinin sorumluluk, tarafsızlık ve konu hakkında bilgi sahibi olma gibi birçok kıstası da beraberinde getirdiğini belirten Başkan Büyükkılıç " Medya mensubunun zaman mefhumu yoktur. İşini yaparken gecesini gündüzüne katarak gerçekleştirir. Kimi zaman bakarsanız Cumhurbaşkanı'nın yanında protokol davetlisidir, kimi zaman savaşta çatışmanın tam arasındadır. Doğal afetlerde yaralıları hastaneye taşır veya hiç keşif edilmemiş topraklarda, vahşi yaşam da röportaj yapmaktadır. Olayları, üzüntüleri, sevinçleri, savaşları anında tespit etmek için canını dahi ortaya koymaktan hiç çekinmezler. Bu sayede Dünyadan,ülkemizden,şehrimizden anında haberdar oluyoruz" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini candan kutluyorum.

Başkan Büyükkılıç, haber aktarma işinin bir kamu görevi olduğunu vurgulayarak, geçimini gazetecilik ile sağlayan basın mensuplarının sosyal ve ekonomik haklarının da sağlanması ve güvence atına alınmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim