• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

10 Kasım'da Selanik'e akın var

Ölümünün 75. yılında ulu önderin doğduğu evi ziyaret etmek için çok sayıda kurum, kuruluş, okul, dernek Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'na başvurdu.
Atatürk, ölümünün 75. yıldönümünde Selanik'te yoğun bir katılım ile anılacak. Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu, çok sayıda kurum, kuruluş, okul ve derneğin Atatürk'ün evini ziyaret etmek için kendilerine başvurduklarını kaydederek, yoğunluk nedeniyle 8 ve 9 Kasım'da da ziyaretlerin gerçekleştirilebileceğini bildirdi. Atatürk'ün Selanik'te doğduğu ev, 3 yıldır tadilataydı. Ev, geçen Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yeniden ziyarete açılmıştı.
 
İKİ AY ÖNCE ZİYARETÇİ KABUL ETMEYE BAŞLADI
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Selanik Apostolu Pavlu Cadde 17 numaradaki evi, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu ile aynı yerleşke içerisinde bulunuyor. Türk tarihinin önemli mirasları arasında yer alan ve 10 Kasım 1953 yılında "Atatürk Evi" olarak Selanik'te ziyarete açılmıştı. 2010 yılında yenileme çalışmaları kapsamında tadilata alınan ev, iki ay önce yeniden ziyaretçi kabul etmeye başlamıştı.
 
8-9 KASIM’DA DA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK
 
Yaklaşık 3 yıldır müze evin ziyarete kapalı olması ve 10 Kasım'ın Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bu yıl Selanik'e büyük bir ziyaretçi akını bekleniyor. Bunun için önlem alan Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu, Türkiye'deki turizm örgütlerine uyarılarda bulundu. Anılan sebeplerle törene yoğun katılım beklendiğini kaydeden Başkonsolos Tuğrul Biltekin, tören günü yaşanacak beklemelerin bir nebze de olsa önlenebilmesini sağlamak için ev ziyaretinin mümkünse 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmesini istedi.
 
ÖNCELİK ÇOCUKLAR VE GENÇLERDE
 
Başkonsolosluk bir duyuruda da bulunarak, 10 Kasım'daki anma etkinliğine çok sayıda kurum, kuruluş, okul ve derneğin kendilerine başvurduğunu kaydederek, "Her yıl düzenlenen anma etkinliği tüm ziyaretçilerimize açıktır. Bununla beraber evin bahçesinin kapasitesi sınırlıdır. Bahçeye girişte öncelik, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrenci gruplarına, çocuklara ve gençlere tanınacaktır" denildi.
 
Yunan makamlarının çok sayıda ziyaretçinin aynı anda şehre gelmesinden kaynaklı trafik ve park yeri sorunu konusunda gerekli tedbirleri almaya çalıştığını bildiren başkonsolosluk, "Ziyaretçilerimizin de Yunanistan'da geçirilecek süre içinde yabancı bir ülkede bulunulduğunun bilincinde hareket etmesi ve trafik kurallarına uyması beklenmektedir" uyarısında bulundu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim