• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

10. Balıkesir Sinema Günleri Başlıyor

10. Balıkesir Sinema Günleri Başlıyor
Balıkesir Amatör Sinema Derneği tarafından bu yıl 3-8 Ekim tarihleri arasında 10. kez gerçekleştirilecek olan "Balıkesir Sinema Günleri, Mahallenin Orta...

Balıkesir Amatör Sinema Derneği tarafından bu yıl 3-8 Ekim tarihleri arasında 10. kez gerçekleştirilecek olan "Balıkesir Sinema Günleri, Mahallenin Orta Yeri Sinema" etkinliği tanıtım toplantısı yapıldı.

Balıkesir Amatör Sinema Derneği tarafından düzenlenecek olan "10.Balıkesir Sinema Günleri, Mahallenin Orta Yeri Sinema" etkinliği tanıtım toplantısı etkinlik ortakları Karesi Belediyesi, Balıkesir Şubesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Balıkesir Amatör Sinema Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesude Eğilmez yaptığı açıklamada " 2006 yılında kurulan Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği, bu gün 10 yaşında. "Mahallenin Orta Yeri Sinema" temalı Balıkesir Sinema Günleri'ni, bu yıl 3-08 Ekim tarihleri arasında onuncu kez gerçekleştireceğiz.Bu yıl, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karesi Belediyesi, Cinemarine Sinemaları ile birlikte düzenleyeceğimiz bu yılki Sinema Günlerine, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü de her zaman olduğu gibi desteklerini sürdürmektedir. Yine, yapılan bir sözleşme ile Sinema Genel Müdürlüğü, Balıkesir Sinema Günleri Programı kapsamında gösterilecek olan filmleri, Cinemarine Sinemaları Balıkesir Şubesine göndermektedir. Her yıl olduğu gibi, bu yılki programda gösterilecek tüm filmler, halkımız tarafından ücretsiz olarak seyredilecektir. Bu bağlamda, Balıkesirlilerin, programda yer alan etkinliklere katılımlarının en üst düzeyde olması için, düzenleyici ve sponsor kuruluşlar tarafından, gerekli olan her türlü duyuru ve bilgilendirmeler yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Halkın göstereceği ilgi ve etkinliklere katılımdaki artışlar, Balıkesir Sinema Günleri'nin geleceğinin güvencesidir.Balıkesir Sinema Günleri'nin 3 Ekim akşamı gerçekleştirilecek olan Açılış Töreninde, Film Yönetmenleri Derneği Başkam çok değerli Yönetmen Reis Çelik, "Kar Korsanlan" filminin Yönetmeni Faruk Hacıhafızoğlu ve bu yıl "Zeus Altarı Sinema Ödülü"ne layık görülen Sevgili Halil Ergün aramızda olacaklar"dedi.

Zeus Altarı Sinema Ödülü

Balıkesir Sinema Günleri'nin kapanışını 8 Ekim akşamı, "Ustalara Saygı" programı ile yapacaklarını ifade eden Mesude Eğilmez "2011 yılında ilk Zeus Altarı Sinema Ödülü, anısı ve özlemi yüreklerimizde yaşamakta olan çok değerli sanatçımız merhum Tuncel Kurtiz'e, bu ödülün İkincisi 2012 yılında Süleyman Turan'a, üçüncüsü 2013 yılında Aytaç Arman'a verilmiştir. 2014 ve 2015'de ise, İstanbul Film Yönetmenleri Derneği ile Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği tarafından ortaklaşa oluşturulan "Ödül Seçici Kurulu" tarafından, bu ödüle layık sanatçı belirlenemediğinden, Zeus Altarı Sinema Ödülü verilememiştir. Bu yılkı ödüle layık görülen çok değerli sanatçımız Halil Ergün'e ödülü, 3 Ekim akşamı, Balıkesir Sinema Günleri'nin Açılış Töreninde takdim edilecektir. Ayrıca, çok değerli Belediye Başkanlarımız sayın Ahmet Edip Uğur, Yücel Yılmaz ve Zekai Kafaoğlu'na da, yakın ilgileri ve desteklerinden dolayı hassaten teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

10. Balıkesir Sinema Günleri Başlıyor

10. Balıkesir Sinema Günleri Başlıyor

10. Balıkesir Sinema Günleri Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim