• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

1-7 Mart Savunma Ve Deprem Haftası

1-7 Mart Savunma Ve Deprem Haftası
Düzce Valisi Ali Fidan, "Deprem öldürmez bina öldürür, ihmal öldürür bunları biliyoruz. Bunun için o günlerden ders çıkararak geleceğe daha iyi hazırlanmak...

Düzce Valisi Ali Fidan, "Deprem öldürmez bina öldürür, ihmal öldürür bunları biliyoruz. Bunun için o günlerden ders çıkararak geleceğe daha iyi hazırlanmak gerekiyor" dedi

Düzce İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Kartal ve personeli, 1 -7 Mart Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle Vali Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti. AFAD İl Müdürü Ali Kartal, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası dolayısıyla eğitim seferberliklerinin devam ettiğini söyledi. Kartal, hafta dolayısıyla yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Fidan'a bilgiler verdi.

Deprem hazırlıkları dendiğinde akla ilk önce bu hazırlıkları koordine eden İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün geldiğini söyleyen Vali Fidan, bu konuda yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

"DERS ÇIKARIP İYİ HAZIRLANMALIYIZ"

Afetlere hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Vali Fidan "1999 yılında yaşadığımız 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinde hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Deprem öldürmez bina öldürür, ihmal öldürür bunları biliyoruz. Bunun için o günlerden ders çıkararak geleceğe daha iyi hazırlanmak gerekiyor. Araç gereç, personel ve ilgili kurumların koordinasyonu anlamında büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Vali Fidan, afetlerde ilk anın şokunu çabucak atlatıp ilgili kurumların hızlı bir şekilde görevlerini yapmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak "Görevlerini aksatmadan yapmaları için tatbikatlarla, planlamalarla, yapılacak eğitimlerle hazırlıklı olmak lazım" dedi.

"GEREKLİ DERSLER ALINDI"

17 Ağustos Marmara Depreminden ülke olarak gerekli derslerin çıkarıldığını kaydeden Vali Fidan, "Gerek idari yapılanmada, gerek mevzuatımızda, gerek personel istihdamında önemli değişiklikler yapıldı. Bu yönüyle bize düşen Düzce ili olarak bu mevzuatı ilimize tatbikinde, bu planların hazırlanmasında, eğitimlerin yapılmasında en iyi, en uygun ve en hızlı şekilde tepki verecek eğitimleri hazırlıkları yapmak için arkadaşlarımız çalışıyor. Bu konuda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İnşallah afetler yaşamayız temennisinde bulunan Vali Fidan, "Ümit ediyoruz ki, ilimizde bölgemizde, ülkemizde afetler olmaz. Ama biliyoruz ki afetler oluyor. Önemli olan bunlara hazırlıklı olmamız. Bu yöndeki çalışmalarımız inşallah gayretle devam edecektir" dedi.

Fidan, AFAD İl Müdürlüğünün hem kurum olarak, hem ilgili diğer kurumları, belediyeleri, ilgili idareleri bu konuda hazırlamak ve hazırda tutmak gibi bir görevi olduğunu da hatırlatarak, çalışmalarında başarılar diledi.

1-7 Mart Savunma Ve Deprem Haftası

1-7 Mart Savunma Ve Deprem Haftası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim