• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

1-7 Mart Muhasebe Haftası

1-7 Mart Muhasebe Haftası
Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nurullah Budak, muhasebenin köklü geleneklere sahip olduğunu kaydetti.

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nurullah Budak, muhasebenin köklü geleneklere sahip olduğunu kaydetti.

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nurullah Budak, 1-7 Mart Muhasebe Haftası münasebetiyle gazetecilere açıklama yaptı. Muhasebenin köklü geleneklere sahip olduğunu söyleyen Budak, haftanın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade etti. Budak, "TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, Ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak. TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır" dedi.

Budak, Muhasebe Haftası nedeniyle çözüm bekleyen sorunlarını ve taleplerini de dile getirerek, "Bağımsız denetim, ülkemizde muhasebe mesleği içinde oluşmuş köklü geleneklere sahiptir. Bağımsız denetim Türkiye'de de dünyada olduğu gibi muhasebe mesleğinin bir parçası ve uzmanlık alanıdır. İlke olarak, denetimsiz işletme düşünülemez. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız. Denetimin olmadığı her yerde suiistimaller yaşanır, yolsuzluk yaşanır, karanlık işler yaşanır. Yolsuzluğun, suiistimalin, karanlık işlerin panzehri denetimdir. Bu nedenle en kısa zamanda tüm sermaye şirketlerinin bağımsız denetime tabi tutulması gerekmektedir. Dördüncü Dönem Geçici Vergi beyannamesi kaldırılmalıdır. E-Beyanname şifresi yalnızca meslek mensuplarına verilmelidir. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmelidir. Ayrıca 4/b kapsamında olan sigortalılar için de aylık 100 TL prim indirimi düzenlemesi yapılmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim