• BIST 13744.64
  • Altın 6025.43
  • Dolar 46.1434
  • Euro 53.2893
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 22 °C

Telefon telleri çalınan köylerin dünya ile irtibatı koptu

Eskişehir'in Günyüzü ve Sivrihisar ilçelerinde, üç köy arasındaki bin 200 metre telefon kablosu hırsızlar tarafından çalındı. Telefon kablolarının çalınmasıyla 3 köyün dünya ile bağlantısı da koptu.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir'e 140 kilometre uzaklıktaki Günyüzü ilçesine bağlı Yazır ve Çardaközü köyleri ile Sivrihisar ilçesine bağlı Badabat köyü arasındaki toplam bin 200 metre telefon kablosu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek çalındı. Söz konusu bölgede kabloların olmadığını fark eden vatandaşlar durumu Telekom'a bildirdi. Telekom görevlileri telefon kablolarının kesilerek çalındığını belirledi. Bunun üzerine Telekom yetkilileri olayı Jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri, "haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı" olaylarıyla ilgili inceleme başlattı.

Öte yandan, kabloların çalınmasıyla Yazır, Çardaközü ve Badabat köylerinin dünya ile irtibatı koptu. Telekom yetkilileri köyler arasındaki çalınan telefon kablolarını bağlamak için çalışma başlattı. Tellerin bağlanması ile söz konusu köyler telefon hizmeti ile yeniden tanıştı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim